Muhteşem Zeytinli Rulo Poğaça

Mis gibi kokusuyla ve enfes tadıyla herkesi kendine hayran bırakacak zeytinli rulo poğaça tarifiyle karşınızdayız. Bu pratik tarif, hem çay saatlerinizin hem de özel günlerinizin vazgeçilmez lezzetlerinden biri olacak. Hafif ve yumuşak hamuru, ağızda dağılan dokusuyla, bir dilimle yetinmeniz zor olacak. İçindeki zeytinlerin tuzlu ve aromatik tadı, poğaçanın lezzetini tamamlıyor. Hazırlaması oldukça kolay olan bu tarifi, deneyerek kendiniz de göreceksiniz. Aileniz ve misafirleriniz için gönül rahatlığıyla hazırlayabileceğiniz, harika bir ikramlık. Hem görüntüsü hem de lezzetiyle sofralarınıza şıklık katacak bu enfes poğaçayı mutlaka denemelisiniz.

Malzemeler: Hamur İçin

1 su bardağı süt, 1 su bardağı sıvı yağ, 1 su bardağı yoğurt, 2 adet yumurta, 1/2 paket yaş maya, 5 su bardağı un.

Malzemeler: İç Malzemeler ve Üzeri İçin

1 çay bardağı sıvı yağ, 250 gram zeytin (çekirdeksiz), 1 tatlı kaşığı nane, 1 çay kaşığı pul biber. Zeytinleri tercihen iri doğrayarak kullanabilirsiniz. Daha çok baharat sevenler, pul biber miktarını arttırabilirler. Üzerine susam veya çörek otu serpebilirsiniz. Fırından yeni çıkmış sıcak sıcak servis etmeniz önerilir. Afiyet olsun!

Hazırlanışı

Öncelikle mayayı ılık süt ile birlikte köpürtün. Derin bir kapta yoğurt, yumurta ve sıvı yağı ekleyin. Köpüren mayayı da ilave edip karıştırın. Ardından azar azar unu ekleyerek yumuşak bir hamur yoğurun. Hamuru üzerini kapatıp ılık bir yerde 1 saat mayalanmaya bırakın. Mayalanan hamuru tezgaha alın ve hafifçe merdane yardımıyla açın. Üzerine zeytinleri, nane ve pul biberi yayın. Ruloyu sıkıca sarın ve 2 parmak kalınlığında dilimleyin. Dilimlenmiş poğaçaları yağlanmış fırın tepsisine dizin. Üzerine kalan sıvı yağı sürün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarana kadar pişirin. Sıcak veya soğuk olarak servis edebilirsiniz.