Nefis Bir Lezzet: Zeytin Ezmeli ve Peynirli Poğaça

Çay saatlerinin vazgeçilmezi olacak enfes bir poğaça tarifiyle karşınızdayız! Bu tarifte, lezzetli zeytin ezmesi ve çeşitli peynirlerin uyumu, damağınıza unutulmaz bir deneyim yaşatacak. Hazırlaması oldukça kolay olan bu poğaça, hem pratik hem de son derece lezzetli. Aileniz ve arkadaşlarınız bu tarifi çok sevecek. Sıcacık çayınızın yanında keyifle tüketebileceğiniz bu poğaçalar, misafirlerinizi de etkilemek için ideal bir seçenek. Deneyin ve farkı görün! Tarifimize geçelim...

Malzemeler: Hamur İçin

* 2 adet yumurta
* 4 yemek kaşığı zeytinyağı
* 4 yemek kaşığı yoğurt
* 1 tatlı kaşığı tuz
* 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
* 3 yemek kaşığı zeytin ezmesi* 1 yemek kaşığı kekik
* 1 su bardağı yulaf ezmesi
* 2 su bardağı tam buğday unu
* 1 tatlı kaşığı sirke

Malzemeler: İç Malzemeler

* 150 gram beyaz peynir
* 5 yemek kaşığı lor peyniri
* 1 yemek kaşığı çörek otu

Hazırlanışı: Adım Adım

1. Öncelikle hamur malzemelerinin tümünü derin bir kapta iyice yoğurun. Ele yapışmayan, yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurma işlemine devam edin. Hamurunuzun kıvamını kontrol ederek, gerekirse biraz daha un ekleyebilirsiniz. Yumuşak ve kolay şekil alabilen bir hamur elde etmek oldukça önemli. Yoğurma işlemi tamamlandıktan sonra hamuru yaklaşık 15 dakika dinlendirin. Dinlenen hamur daha kolay şekil alacaktır. Dinlenme süresinden sonra hamuru istediğiniz büyüklükte parçalar halinde bölün.
2. Peynirleri ayrı bir kapta iyice karıştırın. Her bir hamur parçasını açarak, hazırladığınız peynir karışımını içine koyun. Ardından hamuru kapatarak, yuvarlak veya istediğiniz şekli verin.
3. Hazırladığınız poğaçaları yağlanmış fırın tepsisine dizin. Üzerlerine çörek otu serpin. Önceden 180 dereceye ısıtılmış fırında, yaklaşık 20-25 dakika kızarana kadar pişirin. Pişen poğaçaları fırından çıkarıp, biraz soğumaya bırakın. Sıcak servis etmeniz tavsiye edilir. Afiyet olsun!