Tarif Hakkında

Bu tarifle, kaşık kaşık yudumlamak isteyeceğiniz enfes bir zerdeçallı buğdaylı mercimek çorbası hazırlayacaksınız. Sıcak ve doyurucu yapısıyla soğuk günlerin vazgeçilmezi olacak bu çorba, hem lezzetli hem de sağlıklı bir seçenek sunuyor. Zerdeçalın baharatlı ve hafif acımsı aroması, mercimeğin besleyici yapısı ve buğdayın kıvamıyla mükemmel bir uyum yakalıyor. Hazırlık aşaması oldukça kolay ve pratik olduğu için, yoğun günlerde bile kısa sürede sofranızda yerini alabiliyor. Aileniz ve misafirleriniz için gönül rahatlığıyla hazırlayabileceğiniz, herkesin beğeneceği bir çorba tarifi. Şimdiden afiyet olsun!

Malzemeler

Bu nefis mercimek çorbası için ihtiyacınız olan malzemeler şunlardır:
* 1 su bardağı kırmızı mercimek* 1 adet orta boy soğan
* 1 yemek kaşığı un
* 1,5 litre sıcak su
* 1 kahve fincanı aşurelik buğday
* 1 yemek kaşığı tereyağı
* 2-3 yemek kaşığı zeytinyağı
* 1 çay kaşığı tuz
* 1/2 çay kaşığı zerdeçal* 1/2 çay kaşığı toz kırmızı biber
* 1/2 çay kaşığı pul biber
* 1/2 çay kaşığı kuru nane

Hazırlanışı

1. Öncelikle, soğanı ince ince doğrayın ve zeytinyağı ile tereyağının karışımında hafifçe kavurun. Daha sonra unu ekleyip, 1-2 dakika daha kavurun. Bu işlem çorbanıza kıvam ve lezzet katacaktır. Sıcak suyu yavaşça ekleyerek karıştırın ve kaynamaya bırakın.
2. Kaynayan suya kırmızı mercimek ve aşurelik buğdayı ilave edin. Tuz, zerdeçal, kırmızı biber ve pul biberi ekleyin. Düşük ateşte, mercimekler yumuşayana ve buğdaylar pişene kadar yaklaşık 25-30 dakika pişirin.
3. Pişirme işlemi bittiğinde, çorbanızı blenderdan geçirebilir veya tercihinize göre püre haline getirebilirsiniz. Kuru nane ve kalan tereyağını ekleyip, karıştırın. Servis etmeden önce, damak zevkinize göre tuzunu kontrol edebilirsiniz. Sıcak olarak servis edin. İsterseniz üzerine taze maydanoz veya pul biber serpiştirebilirsiniz. Afiyet olsun!