Nefis Yumuşak Cepli Poğaça

Bu enfes poğaça tarifi, yumuşak dokusu ve lezzetiyle tüm damakları şenlendirecek. Hazırlaması oldukça pratik olan bu tarif, çay saatlerinizin vazgeçilmezi olacak. İç harcını dilediğiniz gibi değiştirebilir ve kendi zevkinize göre özelleştirebilirsiniz. Aileniz ve arkadaşlarınız bu yumuşak poğaçaları çok sevecek. Tarifimizde kullandığımız malzemeler oldukça yaygın ve kolay bulunabiliyor. Siz de bu lezzetli poğaçaları deneyerek, sevdiklerinizi mutlu edebilirsiniz. Hem sıcak hem de soğuk olarak tüketebilirsiniz.

Malzemeler: Hamur İçin

1 paket yaş maya, 1 su bardağı ılık su, 1 su bardağı ılık süt, 1/2 çay bardağı toz şeker, 1 çay bardağı sıvı yağ, 1 tatlı kaşığı tuz, 6 su bardağı un.

Malzemeler: İç Harç ve Süsleme

8 dilim kaşar peyniri, 8 dilim salam, 8 yaprak kıvırcık marul, 2 adet yumurta sarısı, 1 çay kaşığı pekmez, 2-3 yemek kaşığı susam, 2-3 yemek kaşığı çörek otu.

Hazırlanışı

Öncelikle mayayı, ılık su ve süt ile birlikte şekerle karıştırıp 10 dakika kadar bekletin. Ardından, sıvı yağ ve tuzu ekleyip karıştırmaya devam edin. Unu azar azar ekleyerek, ele yapışmayan yumuşak bir hamur yoğurun. Hamuru üzerini kapatarak, yaklaşık 1 saat kadar mayalanmaya bırakın. Mayalanan hamuru 8 eşit parçaya bölün. Her parçayı açarak, içine kaşar peyniri, salam ve marul koyup kapatın. Yumurta sarısını pekmez ile çırpıp, poğaçaların üzerine sürün. Susam ve çörek otu ile süsleyin. 180 derecelik fırında, kızarana kadar pişirin. Sıcak veya soğuk olarak servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!