Nefis Mayasız Pizza Poğaçası Tarifi
Bu tarifle hazırlayacağınız mayasız pizza poğaçaları, hem pratik hem de son derece lezzetli. Yumuşacık hamuru ve iç harcının uyumu, damaklarda unutulmaz bir tat bırakıyor. Hazırlaması oldukça kolay olan bu tarif, hem hafta içi akşam yemekleri için hem de misafirlerinize ikram edebileceğiniz güzel bir atıştırmalık sunuyor. Çocukların da çok seveceği bu lezzetli poğaçaları denemeden geçmeyin. Malzemeler kolayca bulunabiliyor ve hazırlık aşaması oldukça kısa sürüyor. Sıcak servis edildiğinde en güzel tadını alıyorsunuz. Afiyet olsun!
Gerekli Malzemeler
Hamur Malzemeleri
- 2 adet yumurta
- 1/2 su bardağı zeytinyağı
- 1 su bardağı yoğurt
- 3,5 su bardağı un
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 paket kabartma tozu
İç Malzemeler
- 100 gram kaşar peyniri (rendelenmiş)
- 50 gram sucuk (küçük küpler halinde doğranmış)
- 1 adet yeşil biber (küçük küpler halinde doğranmış)
- 1 adet kırmızı biber (küçük küpler halinde doğranmış)
Hazırlanış Aşamaları
Öncelikle hamur malzemelerini derin bir kapta iyice karıştırarak güzel bir kıvam elde ediyoruz. Unu azar azar ekleyerek, ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde ediyoruz. Hamurumuzu 15 dakika kadar dinlenmeye bırakıyoruz. Bu sırada iç malzemelerimizi hazırlayabiliriz. Sucuğu, biberleri ve kaşar peynirini küçük küçük doğrayıp karıştırıyoruz. Dinlenmiş hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıyoruz. Her bir parçayı elimizde yuvarlayıp, açıyoruz. Hazırladığımız iç harcı poğaçaların ortasına koyuyoruz. Poğaçaları kapatıp, yağlanmış fırın tepsisine diziyoruz. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp, 180 derece önceden ısıtılmış fırında 20-25 dakika kadar pişiriyoruz. Altı üstü kızarana kadar pişirmeye dikkat ediyoruz. Sıcak olarak servis ediyoruz. Afiyet olsun!