Nefis Yumurtasız Poğaça
Bu tarifle, hem pratik hem de lezzetli
poğaçalar hazırlayabilirsiniz. Yumurta kullanmadan yapılan bu tarif, hem zamandan hem de malzemeden tasarruf etmenizi sağlar.
Poğaçaların kıvamını tam istediğiniz gibi ayarlamanız için un miktarını kademeli olarak eklemenizi öneriyoruz. Hamuru yoğururken, unu azar azar ekleyerek, istediğiniz kıvamı yakalayabilirsiniz. Fırından çıktığı an, sıcak sıcak servis edebilir ya da daha sonra tüketmek üzere saklayabilirsiniz. Unutmayın, taze tüketildiğinde lezzeti daha da artar. Afiyet olsun!
Malzemeler
Hamur İçin:
- 1/2 paket kuru maya
- 1 yemek kaşığı toz şeker
- 1 su bardağı ılık su
- 1 su bardağı ılık süt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 6 su bardağı tam buğday unu (gereksinime göre artırılabilir)
İç Malzemeler:
- 1 kase incecik dilimlenmiş sucuk
- 1 kase rendelenmiş kaşar peyniri
Üzeri İçin:
- 1/2 su bardağı galeta unu
Hazırlanışı
Öncelikle, mayayı ılık su ve şekerle karıştırıp 10 dakika kadar bekletin. Mayanın aktifleştiğinden emin olun. Daha sonra, ılık sütü, sıvı yağı ve tuzu mayalı karışıma ekleyin. Karışımı iyice çırpın. Ardından, tam buğday ununu azar azar ekleyerek yumuşak ve ele yapışmayan bir hamur elde edin. Hamuru en az 10 dakika yoğurun. Hamuru üzerini örtüp, ılık bir yerde 1 saat kadar mayalanmaya bırakın. Mayalandıktan sonra hamuru bezelere ayırın. Her bezeyi açıp, iç harcını (sucuk ve kaşar peyniri) koyun. Poğaçaları şekillendirin ve galeta ununa bulayıp yağlanmış fırın tepsisine dizin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, kızarana kadar pişirin. Sıcak servis edin.