Kolay ve Lezzetli Bir Tatlı

Pratik tatlı arayışında olanlar için mükemmel bir tarif! Bu enfes yulaflı bisküvili pasta, kısa sürede hazırlanıp, tüm damakları şenlendiriyor. Hem yapımı kolay hem de malzemeleri bulması oldukça pratik. Aileniz ve misafirleriniz bu lezzetli pastayı çok sevecekler. Tatlı krizlerinizi anında giderecek bu tarif, deneyen herkesi kendine hayran bırakacak. Sizi zahmetli ve uzun süren tatlı yapımından kurtaracak bu pratik tarif ile tatlı keyfinizi ikiye katlayabilirsiniz. Mutlaka denemelisiniz!

Malzemeler

Kuru Malzemeler:

  • 4 paket yulaflı bisküvi

Muhallebisi İçin:

  • 1 litre süt
  • 3 adet yumurta sarısı
  • 7 yemek kaşığı şeker
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • 1 paket vanilya
  • 1 kutu krema
  • 1 çay bardağı süt (bisküvileri ıslatmak için)

Hazırlanışı

Bisküvileri Hazırlama:

Öncelikle, 1 çay bardağı sütü bir kapta hazırlayın. Yulaflı bisküvileri tek tek süte batırıp, dilediğiniz bir kapta (cam veya porselen) düz bir şekilde dizin. Bisküvilerinizin alt katmanı için uygun bir tabana ihtiyacınız var. Sütü iyice emerlerse daha güzel bir tat elde edersiniz. Bisküviler çok yumuşak kalmasın, hafif nemli olsun. İsteğe bağlı olarak, bisküvilerin arasına veya üzerine meyve dilimleri veya çikolata sosu ekleyebilirsiniz.

Muhallebisi Hazırlama:

1 litre sütü, tencereye alın. Ayrı bir kapta yumurta sarılarını, şekeri, unu, nişastayı ve vanilyayı iyice çırpın. Kaynamaya başlayan süte bu karışımı yavaş yavaş ekleyip, sürekli karıştırarak koyulaşana kadar pişirin. Ocaktan aldıktan sonra kremayı ekleyin ve karıştırın. Muhallebisi iyice soğuyunca, hazırladığınız bisküvilerin üzerine dökün. En az 2 saat buzdolabında dinlendirdikten sonra servis edin.

Servis Önerisi

Bu lezzetli yulaflı bisküvili pasta'yı dilerseniz dondurma ile süsleyerek servis edebilirsiniz. Çilek, böğürtlen gibi taze meyvelerle de sunumunuzu zenginleştirebilirsiniz. Afiyet olsun!