Muhteşem Bir Yılbaşı Yemeği: İç Pilavlı Tavuk
Bu enfes iç pilavlı yılbaşı tavuğu tarifi, sevdiklerinizle paylaşabileceğiniz unutulmaz bir akşam yemeği deneyimi sunacak. Özel günlerinizin vazgeçilmez lezzeti olacak bu tarifi mutlaka denemelisiniz. Hazırlaması biraz zaman alabilir ancak ortaya çıkan lezzet, harcadığınız zamana kesinlikle değecektir. Tavuk eti ile pilavın mükemmel uyumu, damaklarda unutulmaz bir tat bırakıyor. Yılbaşı sofranızın yıldızı olacak bu tarifi, aileniz ve arkadaşlarınızla birlikte keyifle hazırlayabilirsiniz. Malzemeleri özenle seçmeniz ve tarifteki adımları dikkatlice takip etmeniz, mükemmel bir sonuç elde etmeniz için oldukça önemlidir. Bu tarifi denediğinizde, daha önce hiç tatmadığınız kadar lezzetli bir yılbaşı tavuğu yiyeceğinize emin olabilirsiniz.Tavuk Marinasyonu İçin Gerekli Malzemeler
* 1 adet bütün tavuk* 1 yemek kaşığı yoğurt
* 1 diş sarımsak (ezilmiş)
* 3 yemek kaşığı zeytinyağı
* 1 tatlı kaşığı tuz
* 1 çay kaşığı pul biber
* 1/2 çay kaşığı karabiber
* 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
* 1 çay kaşığı kekik
İç Pilavı İçin Gerekli Malzemeler
* 2 su bardağı pirinç (ince taneli tercih edilebilir)* 3 su bardağı sıcak su
* 3 yemek kaşığı zeytinyağı
* 2 yemek kaşığı tereyağı
* 1 adet kuru soğan (küp doğranmış)
* 2 yemek kaşığı dolmalık fıstık (kavrılmış)
* 2 yemek kaşığı kuş üzümü
* 1 çay kaşığı tarçın
* 1 çay kaşığı yenibahar
* 1/2 çay kaşığı karabiber
* 1 tatlı kaşığı tuz