Muhteşem Bir Yılbaşı Yemeği: İç Pilavlı Tavuk

Bu enfes iç pilavlı yılbaşı tavuğu tarifi, sevdiklerinizle paylaşabileceğiniz unutulmaz bir akşam yemeği deneyimi sunacak. Özel günlerinizin vazgeçilmez lezzeti olacak bu tarifi mutlaka denemelisiniz. Hazırlaması biraz zaman alabilir ancak ortaya çıkan lezzet, harcadığınız zamana kesinlikle değecektir. Tavuk eti ile pilavın mükemmel uyumu, damaklarda unutulmaz bir tat bırakıyor. Yılbaşı sofranızın yıldızı olacak bu tarifi, aileniz ve arkadaşlarınızla birlikte keyifle hazırlayabilirsiniz. Malzemeleri özenle seçmeniz ve tarifteki adımları dikkatlice takip etmeniz, mükemmel bir sonuç elde etmeniz için oldukça önemlidir. Bu tarifi denediğinizde, daha önce hiç tatmadığınız kadar lezzetli bir yılbaşı tavuğu yiyeceğinize emin olabilirsiniz.

Tavuk Marinasyonu İçin Gerekli Malzemeler

* 1 adet bütün tavuk
* 1 yemek kaşığı yoğurt
* 1 diş sarımsak (ezilmiş)
* 3 yemek kaşığı zeytinyağı
* 1 tatlı kaşığı tuz
* 1 çay kaşığı pul biber
* 1/2 çay kaşığı karabiber
* 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
* 1 çay kaşığı kekik

İç Pilavı İçin Gerekli Malzemeler

* 2 su bardağı pirinç (ince taneli tercih edilebilir)
* 3 su bardağı sıcak su
* 3 yemek kaşığı zeytinyağı
* 2 yemek kaşığı tereyağı
* 1 adet kuru soğan (küp doğranmış)
* 2 yemek kaşığı dolmalık fıstık (kavrılmış)
* 2 yemek kaşığı kuş üzümü
* 1 çay kaşığı tarçın
* 1 çay kaşığı yenibahar
* 1/2 çay kaşığı karabiber
* 1 tatlı kaşığı tuz

Hazırlanış

Öncelikle tavuğu yıkayıp iyice kurulayalım. Sarımsağı ezip, yoğurt, zeytinyağı ve baharatlarla karıştırarak bir marinasyon hazırlayalım. Bu karışımı tavuğun içine ve dışına iyice sürelim. En az 30 dakika, hatta daha uzun süre buzdolabında marine olmaya bırakalım. Bu sırada iç pilavını hazırlayalım. Soğanı zeytinyağı ve tereyağında kavuralım. Pirinci ekleyip 2-3 dakika kavuralım. Sıcak suyu, baharatları ve kuş üzümünü ekleyip, pilav yumuşayana kadar pişirelim. Fıstıkları pilava ekleyip karıştıralım. Marine edilmiş tavuğun içine pilavı dolduralım ve fırın tepsisine yerleştirelim. 200 derece önceden ısıtılmış fırında, yaklaşık 1 saat veya tavuk kızarana ve iyice pişene kadar pişirelim. Sıcak olarak servis yapalım. Afiyet olsun!