Ispanaklı Akıtma: Farklı Bir Lezzet Deneyimi
Sabahlarınıza renk katacak, hem doyurucu hem de lezzetli bir tarif arayışındaysanız, bu ıspanaklı akıtma tam size göre! Yeşil rengiyle göz dolduran bu krep benzeri tarif, hem pratik hem de oldukça besleyici. Hazırlığı oldukça kolay ve kısa sürede enfes bir kahvaltının veya hafif bir öğünün tadını çıkarabilirsiniz. Malzemeler kolaylıkla bulunabiliyor ve herkesin rahatlıkla yapabileceği bir tarif. Aileniz ve sevdikleriniz bu lezzete bayılacak. Deneyin ve farklı bir kahvaltı deneyiminin keyfini çıkarın.Malzemeler
* 20 adet taze ıspanak yaprağı* 250 mililitre süt (tercihen tam yağlı)
* 1 adet büyük boy yumurta
* 1 su bardağı un (tercihen tam buğday unu)
* 1 çay kaşığı tuz
* (İsteğe bağlı) Karabiber, kıyılmış dereotu veya diğer baharatlar
Hazırlanışı
1. Öncelikle ıspanak yapraklarını iyice yıkayıp incecik doğrayın.2. Derin bir kapta yumurtayı çırpın. Ardından sütü, unu ve tuzu ekleyip iyice çırpmaya devam edin. Pürüzsüz ve topak olmayan bir kıvam elde etmek önemlidir.
3. Daha sonra incecik doğranmış ıspanak yapraklarını hamura ekleyin ve hafifçe karıştırın. İsteğe bağlı olarak, karabiber veya diğer baharatları da ekleyebilirsiniz.
4. Kızdırılmış ve hafif yağlanmış bir tavaya, her seferinde küçük bir kepçe hamur dökerek ıspanaklı akıtmaları pişirin.
5. Her iki tarafı da altın rengi olana kadar pişirin. Pişen akıtmaları sıcak bir yerde bekletin.
6. Sıcak olarak, yoğurt, peynir veya reçelle servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!