Yazın sıcak günlerinde serinletici bir tatlı arayanlar için enfes bir tarif: Kolay Vişne Soslu Cheesecake! Limonatanızın, dondurmanınızın yanında mükemmel bir eşlikçi olacak bu nefis lezzeti mutlaka denemelisiniz. Hazırlaması oldukça pratik olan bu tarif, sizlere zahmetsiz bir keyif sunuyor. Aileniz ve arkadaşlarınız bu cheesecake'i çok sevecekler. Özellikle vişnenin yaz mevsimine özgü ferahlığı, tatlıya ayrı bir hava katıyor. Denemeden geçmeyin, pişman olmayacaksınız!
* 400 gram krem peynir (oda sıcaklığında) * 80 gram bal * 200 gram krema (çırpılmış) * 4 adet yumurta sarısı * 80 gram nişasta * 4 adet yumurta akı (çırpılmış)
Malzemeler: Vişne Sosu
* 200 gram taze vişne (çekirdekleri çıkarılmış) * 20 gram su * 30 gram şeker
Hazırlanışı: Kırıntılı Taban
Öncelikle, petit beurre bisküvilerini mutfak robotunda veya bir poşet içinde iyice öğütün. Eritilmiş tereyağını ekleyerek karıştırın. Hazırladığınız karışımı, yağlanmış 20 cm çapında bir kek kalıbının tabanına yayın ve hafifçe bastırarak sıkıştırın. Buzdolabına koyarak en az 15 dakika dinlendirin.
Hazırlanışı: Cheesecake Karışımı
Krem peynir ve balı bir kapta iyice çırpın. Daha sonra çırpılmış kremayı, yumurta sarılarını ve nişastayı ekleyerek karıştırmaya devam edin. Ayrı bir kapta yumurta aklarını sert bir kıvam alana kadar çırpın. Yavaşça yumurta aklarını krem peynir karışımına katın ve spatula ile nazikçe karıştırın. Hazırladığınız karışımı, bisküvili taban üzerine yayın.
Hazırlanışı: Vişne Sosu ve Pişirme
Vişneleri, suyu ve şekeri bir tencerede orta ateşte pişirin. Vişneler yumuşayınca, bir çatalla ezin ve ılımasını bekleyin. Cheesecake karışımını önceden 170 dereceye ısıtılmış fırında su dolu bir tepsi içinde 50-60 dakika pişirin. Fırından çıkardıktan sonra tamamen soğuması için bekleyin. Soğuduktan sonra üzerine vişne sosunu dökün ve en az 4 saat buzdolabında soğutun. Servis yapmadan önce, dilediğiniz gibi süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun!