Yaz Aylarına Özel Lezzet: Kabaklı Soğuk Çorba
Sıcak yaz günlerinde serinlemek ve hafif bir öğün arıyorsanız, bu enfes kabaklı soğuk çorba tarifimiz tam size göre. İçerisindeki ferahlatıcı malzemeler sayesinde ağzınızda unutulmaz bir tat bırakacak. Bu tarifi, hem ana yemek öncesinde bir başlangıç olarak hem de hafif bir öğle veya akşam yemeği olarak gönül rahatlığıyla tercih edebilirsiniz. Hazırlaması oldukça kolay ve pratik olan bu çorbayı, sevdiklerinizle birlikte keyifle tüketebilirsiniz. Malzemeleri bulmak da oldukça basit. Hem sağlıklı hem de lezzetli bir seçenek arayanlar için ideal bir tarif. Siz de bu yaz mutfağınıza ferahlık katacak bu tarifimize bir şans verin!Malzemeler
* 5 yemek kaşığı yoğurt* 1 adet büyük boy kabak
* 1 tutam dereotu
* 1 tutam nane
* 1-2 diş sarımsak
* 1 tutam tuz
* 1 yemek kaşığı zeytinyağı
Hazırlanış
1. Öncelikle kabağı yıkayıp soyun ve küp küp doğrayın.2. Ardından, doğradığınız kabağı, sarımsağı, zeytinyağını ve tuzu bir tencereye koyup, az su ekleyerek yumuşayana kadar pişirin.
3. Pişen kabağı, blender yardımıyla pürüzsüz bir kıvama gelene kadar blendırlayın.
4. Daha sonra, soğumaya bırakın ve buzdolabında en az 2 saat bekletin.
5. Soğuyan çorbanızı servis etmeden önce, yoğurt, doğranmış dereotu ve nane ekleyerek karıştırın.
6. Arzuya göre, üzerine birkaç damla zeytinyağı ve taze nane yaprakları ekleyerek süsleyebilirsiniz.
7. Afiyet olsun!