Nefis Bir Yaz Lezzeti: Karadutlu Kek

Yaz mevsiminin enerjisini sofralarınıza taşıyacak, her lokmada hafif ekşimsi ve tatlı tadıyla mutluluk verecek enfes bir kek tarifiyle karşınızdayız. Taze karadutların eşsiz aroması, yumuşacık kek hamuru ile mükemmel bir uyum yakalıyor. Bu lezzetli tarifi denemeden yaz geçmesin! Hazırlaması oldukça kolay olan bu kek, çay saatlerinizin vazgeçilmezi olacak. Hem görüntüsü hem de tadıyla herkesi etkileyecek bu bademli karadutlu kek, sevdiklerinizle paylaşabileceğiniz keyifli bir ikram. Aileniz ve arkadaşlarınız bu muhteşem lezzetten çok etkilenecekler. Deneyin ve tadın farkını görün!

Malzemeler: Bademli Karadutlu Kek İçin Gerekenler

Kek Hamuru İçin:

  • 110 gram tereyağı
  • 150 gram toz şeker
  • 1 adet limon kabuğu rendesi
  • 2 adet yumurta
  • 120 mililitre süt
  • 300 gram un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilin
  • 1 çimdik tuz
  • 300 gram taze karadut

Üzeri İçin:

  • 1 su bardağı file badem
  • 2 yemek kaşığı pudra şekeri
  • 2 yemek kaşığı bal

Hazırlanışı: Adım Adım Bademli Karadutlu Kek

Öncelikle, tereyağını ve şekeri iyice çırpın. Daha sonra limon kabuğu rendesini, yumurtaları tek tek ekleyerek çırpmaya devam edin. Sütü yavaş yavaş ilave edin. Ayrı bir kapta unu, kabartma tozunu ve vanilyayı karıştırın. Un karışımını tereyağı karışımına yavaşça ekleyin ve spatula ile karıştırın. En son olarak karadutları kek hamuruna nazikçe katın. Hazırladığınız kek hamurunu yağlanmış ve unlanmış bir kek kalıbına dökün. 175 derece önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 35-40 dakika pişirin. Fırından çıkardıktan sonra kek tamamen soğuyana kadar bekleyin. Soğuyan kekin üzerine bal ve pudra şekerini karıştırarak hazırladığınız sosu sürün. Üzerini file badem ile süsleyerek servis yapın.