Nefis Bir Köz Sebze Salatası
Yaz aylarının vazgeçilmez lezzeti olan köz sebze salatası tarifiyle karşınızdayız! Hafif, pratik ve son derece sağlıklı bu salata, hem damak zevkinize hitap edecek hem de sofralarınıza renk katacak. Taze otların ferahlığı ve közlenmiş sebzelerin eşsiz aromasıyla, bu tarif, sıcak yaz günlerinde serinletici bir seçenek sunuyor. Hazırlaması oldukça kolay olan bu lezzetli salata, hem ana yemeklerin yanında hem de hafif bir öğün olarak tüketilebilir. Aileniz ve arkadaşlarınız bu eşsiz lezzetten çok etkilenecekler. Malzemeler oldukça yaygın ve bulması kolay olduğu için, hemen mutfağınıza koşup denemenizi öneriyoruz. Şimdiden afiyet olsun!
Malzemeler: Köz Sebzeler İçin
4 yemek kaşığı zeytinyağı, 1/2 çay kaşığı sarımsak tozu, 1/2 çay kaşığı soğan tozu, 1 adet orta boy kabak (küp doğranmış), 10 adet arpacık soğan, 2 adet kapya biber (küp doğranmış), 3 adet çarliston biber (küp doğranmış), 3 adet sivri biber (küp doğranmış), 1/2 adet orta boy patlıcan (küp doğranmış).
Malzemeler: Salata Sosu ve Diğerleri İçin
5 yemek kaşığı zeytinyağı, 3 yemek kaşığı nar ekşisi, 1 adet limonun suyu, 1 çay kaşığı sumak, 1/2 çay kaşığı tuz, 1 yemek kaşığı taze nane (ince kıyılmış), 1 yemek kaşığı taze reyhan (ince kıyılmış), 1 yemek kaşığı dereotu (ince kıyılmış), 1 yemek kaşığı taze fesleğen (ince kıyılmış), 1 adet kırmızı soğan (incecik kıyılmış), 3 adet badem salatalık (dilimlenmiş), 3 yemek kaşığı haşlanmış buğday, 3 yemek kaşığı haşlanmış maş fasulyesi, 6 adet çeri domates (yarımlanmış).
Hazırlanışı
Öncelikle, köz sebzelerini hazırlamak için; kabak, arpacık soğan, kapya biber, çarliston biber, sivri biber ve patlıcanı zeytinyağı, sarımsak tozu ve soğan tozu ile iyice karıştırın. Daha sonra, sebzeleri fırın tepsisine yayın ve önceden ısıtılmış 200 derece fırında yaklaşık 20-25 dakika, yumuşayana ve hafifçe kızarana kadar pişirin. Pişen sebzeleri soğumaya bırakın. Soğuyan sebzeleri bir kapta bir araya getirin. Diğer yandan, kırmızı soğan, badem salatalık, haşlanmış buğday, haşlanmış maş fasulyesi ve çeri domatesleri ayrı bir kapta birleştirin. Ardından, zeytinyağı, nar ekşisi, limon suyu, sumak, tuz ve tüm taze otları bir kapta çırpın ve sosu hazırlayın. Hazırladığınız sosu sebzelerin ve diğer malzemelerin üzerine dökün ve hafifçe karıştırın. Son olarak, hazırladığınız sebze salatasını servis tabağına alın ve afiyetle tüketin. İsterseniz, salatanızı birkaç saat buzdolabında dinlendirdikten sonra servis edebilirsiniz.