Yazın Serinletici Lezzeti: Şeftalili Cheesecake

Tam mevsiminde taze şeftalilerin enfes lezzetiyle hazırlanan bu cheesecake tarifi, sıcak yaz günlerinde serinletici bir mola sunuyor. Porsiyonluk hazırlanan bu tatlı, hem pratik hem de son derece lezzetli. Hafif kıvamıyla ağızda dağılan, yumuşak ve kremalı dokusuyla şeftalili cheesecake, misafirlerinizi etkileyecek kadar şık bir sunuma sahip. Tatlı krizlerinizi bastırmak için ideal olan bu tarif, hem kolay yapımı hem de enfes tadıyla mutfağınızın yeni favorisi olacak. Siz de bu pratik tarifi deneyerek yazın tadını doyasıya çıkarabilirsiniz. Aileniz ve arkadaşlarınızla paylaşabileceğiniz bu enfes tatlıyı mutlaka denemelisiniz.

Malzemeler: Alt Taban İçin

* 1 paket yulaflı bisküvi
* 2 yemek kaşığı tereyağı

Malzemeler: Cheesecake İç İçin

* 400 gram labne peyniri
* 200 gram krema
* 1 paket vanilya
* 2 yemek kaşığı nişasta
* 1 yemek kaşığı un
* 2 adet yumurta
* 1 su bardağı şeker

Malzemeler: Şeftali Sosu İçin

* 3 yemek kaşığı toz şeker
* 1 adet şeftali
* 1 yemek kaşığı (silme) nişasta
* 1/2 su bardağı su

Hazırlanışı

1. Yulaflı bisküvileri rondoda veya elinizle iyice kırın. Eritilmiş tereyağı ile karıştırıp, kek kalıplarının tabanına yayın ve buzdolabında soğumaya bırakın.
2. Labne, krema, vanilya, nişasta, un, yumurta ve şekeri mikser yardımıyla pürüzsüz bir kıvam alıncaya kadar çırpın. Hazırladığınız karışımı soğumuş olan bisküvi tabanının üzerine yayın.
3. Şeftaliyi soyup küçük küpler halinde doğrayın. Su ve nişasta ile karıştırıp, şeker ekleyerek orta ateşte kaynatın. Kaynadıktan sonra ocaktan alıp soğumaya bırakın. Soğuyan şeftali sosunu cheesecake'lerin üzerine yayın.
4. Önceden 170 dereceye ısıtılmış fırında yaklaşık 25-30 dakika pişirin. Fırından çıkarıp tamamen soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra buzdolabında en az 2 saat bekletin. Servis etmeden önce isteğe bağlı olarak taze şeftali dilimleriyle süsleyebilirsiniz.