Lezzetli ve Sağlıklı Bir Çorba
Bu enfes sebzeli havuç çorbası tarifi, hem damak zevkinize hitap edecek hem de vücut direncinizi artıracaktır. İçeriğindeki bol vitamin ve mineral sayesinde, kendinizi daha enerjik ve sağlıklı hissedeceksiniz. Pratik hazırlanışı ile de oldukça zaman kazandıracak bu tarifi mutlaka denemelisiniz. Aileniz ve dostlarınız da bu çorbanın tadına bayılacak. Soğuk kış günlerinde içinizi ısıtacak, sıcak yaz günlerinde de serinletici bir alternatif olacaktır. Hazırlaması oldukça kolaydır ve malzemeleri her mutfakta kolaylıkla bulunabilir.Malzemeler
* 1 adet soğan* 2 adet havuç* 1 adet patates
* 2 yemek kaşığı tereyağı
* 2 yemek kaşığı zeytinyağı
* 2 diş sarımsak
* 1 tatlı kaşığı zerdeçal
* 1 tatlı kaşığı zencefil
* 1 tatlı kaşığı köri
* 1 tatlı kaşığı kişniş
* 1/2 tatlı kaşığı tuz
* Su (gerektiği kadar)
Hazırlanış
1. Öncelikle soğanı ve sarımsağı ince ince doğrayın. Havuç ve patatesi de küp küp doğrayın.2. Geniş bir tencerede tereyağı ve zeytinyağını eritin. Doğranmış soğanı ve sarımsağı ekleyip, narin bir kıvam alana kadar kavurun.
3. Ardından doğranmış havuç ve patatesleri tencereye ekleyin. Zerdeçal, zencefil, köri ve kişnişi de ilave edip, malzemeleri birkaç dakika daha kavurun.
4. Tencereye yeterli miktarda su ekleyin. Su, sebzeleri tamamen kaplayacak kadar olmalıdır. Tuzunu da ekleyip, kaynamaya bırakın.
5. Kaynamaya başladıktan sonra kısık ateşte, sebzeler yumuşayana kadar pişirin (yaklaşık 20-25 dakika).
6. Sebzeler iyice piştikten sonra çorbayı blenderdan geçirerek püre haline getirin. İsteğe bağlı olarak, püre haline getirmeden de servis edebilirsiniz.
7. Servis etmeden önce sıcaklığı kontrol edin ve tercihen üzerine biraz taze kişniş serpin. Afiyet olsun!