Muhteşem Bir Ev Yapımı Cheesecake

Bugüne kadar tattığınız tüm cheesecake'leri unutturacak bir tarif hazırladık. Bu lezzetli, limon aromalı ev yapımı cheesecake, pratik yapımı ve enfes tadıyla damaklarda unutulmaz bir iz bırakacak. Hazırlaması oldukça kolay olan bu tarif, hem özel günlerinizde hem de hafta sonu keyiflerinizde ideal bir seçenek. Aileniz ve arkadaşlarınız bu eşsiz lezzetin büyüsüne kapılacaklar. İşte, enfes limonlu cheesecake tarifimiz! Malzemeleri dikkatlice ölçerek ve adımları takip ederek, mükemmel bir sonuç elde edeceğinize emin olabilirsiniz. Başlayalım!

Malzemeler ve Hazırlık

Kuru Malzemeler: 2 paket yulaflı bisküviyi incecik bir şekilde kırın. 2 yemek kaşığı (tepeleme) tereyağını eritip, kırılmış bisküvilerle karıştırın. Elde ettiğiniz karışımı, yağlanmış bir kek kalıbının tabanına yayın ve buzdolabında en az 15 dakika bekletin.
Cheesecake Karışımı: 600 gram labneyi, 200 mililitre kremayı, 1 su bardağı şekeri, 2 adet yumurtayı, 1,5 yemek kaşığı (tepeleme) unu, 1,5 yemek kaşığı (tepeleme) nişastayı ve 1 paket şekerli vanilyayı birlikte pürüzsüz bir kıvam elde edene kadar çırpın. Bu karışımı, buzdolabında bekletilen bisküvi tabanının üzerine yayın.
Limonlu Sos: 1 çay bardağı sütü, 1 çay bardağı limon suyunu, 5 yemek kaşığı şekeri, 2 yemek kaşığı (silme) nişastayı, 1/2 çay kaşığı zerdeçal’ı ve 1 paket şekerli vanilyayı bir tencerede orta ateşte pişirin. Kıvam alıncaya kadar sürekli karıştırarak pişirmeye devam edin. Soğuduktan sonra, fırından çıkan cheesecakenin üzerine dökün.

Fırınlama ve Servis

Hazırlanan cheesecake karışımını önceden 170 dereceye ısıtılmış fırında yaklaşık 50-60 dakika pişirin. Pişirme süresi fırınınıza göre değişebilir, bu nedenle kürdan testi yapmayı unutmayın. Cheesecake'i fırından aldıktan sonra, tamamen soğuyana kadar bekletin ve buzdolabında en az 4 saat dinlendirin. Servis etmeden önce, dilediğiniz gibi süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun!