Muhteşem Bir Lezzet: Ekşili Tavuk

Eşsiz bir lezzete sahip bu tarif, denemeyi düşünen herkesi kendine hayran bırakacak. Unutulmaz bir ekşili tavuk deneyimi için ihtiyacınız olan tüm malzemeler ve adım adım hazırlanışı burada. Tarifimizde kullanılan özel baharatlar ve erik ekşisinin uyumu, tavuğa enfes bir tat katıyor. Bol sarımsaklı yapısıyla da damağınıza ayrı bir lezzet şöleni sunuyor. Bu tarifi deneyenlerin, daha önce yedikleri tüm tavuk yemeklerini unuttuklarını iddia ettiklerini belirtelim. Özellikle ekşi ve sarımsak sevenler için ideal bir seçenek. Aileniz ve arkadaşlarınız bu tarifin tadına bayılacak.

Gerekli Malzemeler

* 1 adet bütün tavuk
* 3 su bardağı su
* 1 çay kaşığı tuz
* 1/2 su bardağı un
* 1 çay bardağı zeytinyağı
* 1 yemek kaşığı domates salçası
* 1/2 çay kaşığı kimyon
* 6 diş sarımsak
* 1/2 çay bardağı erik ekşisi

Hazırlanış

1. Tavuğu yıkayıp iyice kurulayın.
2. Derin bir kaba unu koyun ve tavuğu una bulayın. Fazla unu silkeleyin.
3. Geniş bir tencereye zeytinyağını koyun ve tavuğu her iki tarafını da kızartın.
4. Kızartılan tavuğun üzerine domates salçası, kimyon, sarımsak ve tuzu ekleyin. Kızarana kadar hafifçe kavurun.
5. Üzerine 3 su bardağı suyu ekleyin ve kaynamaya bırakın.
6. Kaynamaya başladıktan sonra, kısık ateşte yaklaşık 45 dakika veya tavuk iyice pişene kadar pişirin.
7. Pişirme işleminin son 10 dakikasında erik ekşisini ekleyin ve karıştırın.
8. Servis etmeden önce sosun koyulaşmasını bekleyin ve sıcak olarak servis edin.