Muhteşem Etli Bezelye
Bugüne kadar yediğiniz tüm etli bezelyeleri unutun! Bu tarifle parmaklarınızı yiyeceksiniz. Sulu yemeklerin en sevilenlerinden olan etli bezelyenin enfes bir versiyonunu sizlerle paylaşıyoruz. Lezzet dolu, doyurucu ve yapımı oldukça kolay bu tarif, hem hafta içi akşam yemekleri hem de hafta sonu sofraları için ideal. Aileniz ve sevdikleriniz bu eşsiz lezzete bayılacak. Özellikle çocukların severek tüketeceği bu tarif, sebze tüketimini de artırmanın harika bir yolu. Malzemeler oldukça basit ve her evde kolayca bulunabilecek türden. Hazırlanışı ise oldukça pratik ve kısa sürede lezzetli bir etli bezelye yemeği sofranızda yerini alacak. Deneyin ve farkı görün!
Malzemeler
Tarif için ihtiyacınız olan malzemeler şunlardır: 300 gram yağsız kuşbaşı et, 1 adet orta boy patates (küp doğranmış), 1 adet orta boy soğan (kıyılmış), 1 adet yeşil biber (küp doğranmış), 1 adet domates (küp doğranmış), 1 kutu konserve bezelye, 2 tatlı kaşığı domates salçası, 1/2 tatlı kaşığı biber salçası, 1 tatlı kaşığı tuz, 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber, 1 çay kaşığı karabiber ve 1-2 yemek kaşığı et suyu.
Hazırlanış
Öncelikle eti tencereye alın ve suyunu çekene kadar kavurun. Ardından kıyılmış soğanı ekleyip pembeleşene kadar kavurmaya devam edin. Yeşil biberi ve patatesi ekleyip 2-3 dakika daha kavurun. Domates salçası ve biber salçasını ekleyip 1 dakika kadar kavurduktan sonra, baharatları (tuz, kırmızı biber, karabiber) ilave edin. Küp doğranmış domatesi ve konserve bezelyeyi ekleyin. Et suyunu ekleyip, tencerenin kapağını kapatarak kısık ateşte etler yumuşayana kadar pişirin. Pişirme süresi etin kalitesine göre değişebilir, ortalama 45-60 dakika yeterli olacaktır. Piştikten sonra sıcak servis edin. Afiyet olsun!