Çikolata sevenler için harika bir haberimiz var! Fırına gerek kalmadan, pratik bir şekilde hazırlayabileceğiniz enfes bir tencerede sufle tarifiyle karşınızdayız. Bu tarif, hem zamandan tasarruf etmenizi sağlayacak hem de misafirlerinizi etkileyecek kadar lezzetli. Unutmayın, malzemelerin taze olması ve doğru ölçülerle kullanılması, tarifin başarısı için çok önemlidir. Tarifimizde kullanılan çikolata türünü dilediğiniz gibi değiştirebilir, sütlü çikolata veya beyaz çikolata tercih edebilirsiniz. Hazırladığınız sufleyi, yanında dondurma veya krema ile servis ederek lezzetini daha da artırabilirsiniz. Afiyet olsun!
Malzemeler ve Hazırlık
Tarifimizde; 2 adet yumurta, 1 çay bardağı şeker, 1 çay bardağı sıvı yağ, 1 çay bardağı süt, 2 çay bardağı un, 1 paket kabartma tozu, 2 yemek kaşığı kakao ve 1 paket bitter çikolata kullanacağız. Öncelikle yumurta ve şekeri köpürene kadar çırpıyoruz. Ardından sıvı yağ ve sütü ekleyip karıştırmaya devam ediyoruz. Daha sonra un, kabartma tozu ve kakaoyu eleyerek karışıma yavaş yavaş ilave ediyoruz. Çikolatayı küçük parçalar halinde kesip hamura ekliyoruz ve iyice karıştırıyoruz. Malzemelerin tümü homojen bir kıvam alana kadar karıştırılmalıdır.
Tencerede Sufle Pişirme
Karışımı orta boy bir tencereye alıp, kısık ateşte sürekli karıştırarak pişiriyoruz. Kıvamı koyulaşmaya başlayana kadar pişirmeye devam etmeliyiz. Karışımı sürekli karıştırmak, suflenin yanmasını engelleyecektir. Pişen sufleyi, önceden hazırlanmış bir kaba alarak soğumaya bırakıyoruz. Soğuduktan sonra buzdolabında en az 1 saat dinlendirmek, lezzetinin daha da ortaya çıkmasını sağlayacaktır. Sonrasında servis edebilir ve afiyetle tüketebilirsiniz. Tarifimiz, hem yapımı kolay hem de sonucu çok lezzetli bir sufle deneyimi sunuyor. Deneyin ve keyfini çıkarın!