Nefis Tencere Köfte Patates

Bugün ne pişirsem diye düşünüyorsanız, işte karşınızda tabak tabak yenecek kadar lezzetli bir tarif: Tencerede köfte patates! Köfte ve patatesin muhteşem uyumunu, pratik bir tarifle sunuyoruz. Bu tarifle hem zamandan tasarruf edecek hem de sevdiklerinizi enfes bir yemek ile mutlu edeceksiniz. Malzemeleri kolayca bulabilir, kısa sürede hazırlayabilirsiniz. Aileniz ve misafirleriniz bu lezzete bayılacak! Hem doyurucu hem de oldukça lezzetli olan bu yemeği mutlaka denemelisiniz. Hazırlık aşamaları oldukça basit ve anlaşılır şekilde anlatılmıştır, acemi aşçılar bile rahatlıkla yapabilir.

Malzemeler

Tarifimizde kullanacağımız malzemeler oldukça basit ve her evde kolayca bulunabilen ürünlerden oluşuyor. İşte size ihtiyacınız olacaklar:

  • 300 gram kıyma
  • 1 adet orta boy soğan
  • 1 adet yumurta
  • 1 su bardağı galeta unu
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 3 adet orta boy patates
  • 1 adet kapya biber
  • 2 adet yeşil biber
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı salça

Hazırlanışı

Tencerede köfte patates hazırlamak oldukça kolay. Öncelikle kıymayı, ince kıyılmış soğanı, yumurtayı, galeta ununu, kimyonu, karabiberi ve tuzu derin bir kapta iyice yoğurun. Ardından, orta boy parçalar halinde köfteler hazırlayın. Patatesleri ve biberleri küp küp doğrayın. Bir tencereye sıvı yağı ekleyin ve köfteleri her tarafından kızarana kadar kızartın. Kızaran köfteleri tencereden alıp kenara koyun. Aynı tencereye doğranmış patatesleri ve biberleri ekleyip, 5 dakika kadar soteleyin. Salçayı ekleyip, bir iki dakika daha sote etmeye devam edin. Daha sonra kızarttığımız köfteleri tencereye ekleyip, üzerine kaynar su ilave edin. Su patatesleri örtecek kadar olmalıdır. Tencerenin kapağını kapatıp, patatesler yumuşayana kadar pişirin. Pişirme süresi patateslerin cinsine göre değişebilir, yaklaşık 20-25 dakika yeterli olacaktır. Afiyet olsun!