"Bugün ne pişirsem?" sorusuna lezzetli bir yanıt arayanlar için harika bir tarifimiz var! Tek tencerede hazırlanan bu kremalı mantarlı köfte yemeği, hem pratik hem de son derece doyurucu. Suyunu ekmek banıp tüketebileceğiniz kadar lezzetli olan bu tarifi mutlaka denemelisiniz. Hazırlanması oldukça kolay olan bu yemek, yoğun iş temposunda bile rahatlıkla hazırlanabilir. Aileniz ve misafirleriniz bu enfes tada bayılacaklar. Malzemeler oldukça yaygın ve her markette kolayca bulunabilir. Özellikle mantar severler için mükemmel bir seçenek.
Köfte Hamuru Hazırlama
500 gram dana kıyma, 1 tutam tuz, 1 tutam karabiber, 1 tutam kimyon, 1 tutam toz kırmızı biber, 1 avuç kıyılmış maydanoz, 1 adet yumurta, 4 yemek kaşığı galeta unu ve 3 yemek kaşığı unu bir kapta iyice yoğurun. Kıymayı iyice özleştirmek için ellerinizle güzelce yoğurun. Baharatları damak zevkinize göre ayarlayabilirsiniz. Daha baharatlı bir köfte tercih ediyorsanız kırmızı biber miktarını artırabilirsiniz. Galeta unu köftelerin kıvamını tutmada önemli rol oynar. Unu da azar azar ekleyerek, istenen kıvamı yakalayabilirsiniz. Hazırladığınız köfte harcından istediğiniz boyutta köfteler hazırlayın.
Sos ve Pişirme
1/2 çay bardağı zeytinyağı ve 2 yemek kaşığı tereyağını bir tencerede eritin. 400 gram mantar, 1 adet doğranmış soğan ve 3 diş doğranmış sarımsağı ekleyip soteleyin. Mantarlar yumuşayana kadar orta ateşte pişirin. Daha sonra 1,5 su bardağı rendelenmiş domates, 1 tutam tuz, 1 tutam karabiber ve 1 adet defne yaprağını ekleyin. Malzemeleri iyice karıştırın ve 1 su bardağı sıcak suyu ekleyin. Kaynamaya başladıktan sonra hazırladığınız köfteleri tencereye ekleyin. Köfteler pişerken ara ara karıştırmayı unutmayın. Köfteler piştikten sonra 1 su bardağı krema ve 1 tatlı kaşığı hardalı ekleyin. Kısa süre kaynatıp ocaktan alın. Sıcak olarak servis edin.
Servis Önerisi
Kremalı mantarlı köfte yemeğini pilav, bulgur pilavı veya patates püresi ile servis edebilirsiniz. Üzerine taze maydanoz serpiştirebilirsiniz. Afiyet olsun!