Taze Otlu Buğday Çorbası: Ferah ve Lezzetli Bir Tarif

Bu tarif, taze otların ferahlığıyla buğday çorbasının doyurucu lezzetini birleştiriyor. Hazırlaması oldukça kolay olan bu çorba, hem hafif hem de besleyici bir seçenek sunuyor. Aileniz ve misafirleriniz bu enfes lezzetten çok memnun kalacaklar. Özellikle yaz aylarında serinletici bir alternatif arayanlar için ideal bir tercih. Servis etmeden önce üzerine bir kaşık yoğurt eklemek çorbanın kıvamını ve lezzetini daha da artıracaktır. Deneyin ve farkı siz de görün!

Malzemeler

* 1/2 su bardağı buğday* 2 su bardağı yoğurt
* 5 su bardağı su
* 1 tatlı kaşığı un
* 2,5 çay kaşığı tuz
* 1 çay kaşığı karabiber
* 1 adet yumurta sarısı
* 1,5 yemek kaşığı sıvı yağ
* 1/2 adet limon
* 1/2 demet maydanoz
* 1/2 demet taze nane
* 1/2 demet dereotu
* 1/2 demet taze soğan
* 4 yemek kaşığı sıvı yağ
* 2 çay kaşığı toz kırmızı biber

Hazırlanışı

Öncelikle, buğdayı bol suda yıkayıp, yumuşayana kadar haşlayın. Haşlanmış buğdayı bir kenara alın. Ayrı bir tavada 4 yemek kaşığı sıvı yağ ve kırmızı biberi kavurun. Daha sonra, haşlanmış buğdayı, yoğurdu, suyu, unu, tuzu, karabiberi ve ince doğranmış otları (maydanoz, nane, dereotu, taze soğan) ekleyin. Orta ateşte sürekli karıştırarak kaynama noktasına getirin. Kaynamaya başladıktan sonra 10 dakika daha pişirin. Ocaktan aldıktan sonra, çorbaya limon suyunu ekleyin. Ayrı bir kapta yumurta sarısını ve 1,5 yemek kaşığı sıvı yağı çırpın. Az miktarda çorbadan alıp yumurtalı karışıma ekleyerek iyice karıştırın. Daha sonra bu karışımı çorbanın içine yavaşça dökün ve karıştırın. Pürüzsüz bir kıvam elde edene kadar çırpın. Afiyet olsun!

Servis Önerileri

Sıcak olarak servis edin. İsteğe bağlı olarak üzerine taze otlar ve bir kaşık yoğurt ekleyebilirsiniz.