Enginar Dolmasının Tadına Bakın!

Mayıs sonu ve Haziran başında hasadı yapılan enginarlar, mutfaklarımızın vazgeçilmez lezzetlerinden biridir. Bu enfes sebzenin tadını doyasıya çıkarmak için birbirinden güzel tarifler deneyebilirsiniz. Bugün sizlere, taze otların ferahlığıyla buluşan, ağızda dağılan bir enginar dolması tarifi sunuyoruz. Hazırlaması oldukça pratik olan bu tarif, hem sofralarınıza renk katacak hem de sevdiklerinizi mest edecek. Deneyen herkesin beğenisini kazanan bu lezzeti mutlaka denemelisiniz. Aileniz ve arkadaşlarınız bu tarifin tadına bayılacak! Özellikle bahar aylarında sofralarınızın yıldızı olacak bu enginar dolmasını hazırlamak için hemen malzemeleri temin edebilirsiniz.

Malzemeler

- 8 adet enginar- 2 su bardağı pirinç
- 50 gram kıyma
- 1/2 bağ dereotu
- 1/2 bağ maydanoz
- 5 baş taze soğan
- 5-6 yaprak fesleğen
- 5-6 yaprak reyhan
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı nane

Hazırlanışı

Öncelikle enginarları temizleyip, yapraklarını dikkatlice ayıklayın. Ardından, pirinci yıkayıp suda 15 dakika bekletin. Kıymayı, ince kıyılmış taze soğan, dereotu, maydanoz, fesleğen ve reyhan ile birlikte bir kapta iyice karıştırın. Üzerine zeytinyağı, tuz ve nane ekleyip tekrar karıştırın. Suda bekletilen pirinci süzüp, kıymalı harca ekleyin ve tüm malzemeler iyice karışana kadar yoğurun. Hazırladığınız harcı, temizlediğiniz enginarların içine güzelce doldurun. Doldurduğunuz enginarları, geniş bir tencereye dizin ve üzerine sıcak su ekleyin. Suyun enginarların yarısına kadar geldiğinden emin olun. Tencerenin kapağını kapatıp, orta ateşte yaklaşık 45-60 dakika pişirin. Pişen enginar dolmalarınızı sıcak servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!

Servis Önerileri

Sıcak olarak servis edilen enginar dolmasını, yanında yoğurt veya cacık ile sunabilirsiniz. Dilediğiniz gibi farklı otlar da ekleyerek damak zevkinize göre özelleştirebilirsiniz.