Fırınınız yoksa bile endişelenmeyin! Bu tarifle, yumuşacık ve lezzetli bir sünger kek pişirebilirsiniz. Özellikle acemi aşçılar için ideal olan bu pratik tarif, kısa sürede hazırlanıp, ağızda dağılan bir kek deneyimi sunuyor. Malzemeleri kolayca bulabilir, hazırlık aşaması oldukça basittir. Çay saatlerinizin vazgeçilmezi olacak bu kek, sevdiklerinizle paylaşabileceğiniz enfes bir lezzet. Dilerseniz üzerine pudra şekeri serpebilir, yanında dondurma veya meyve ile servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!
Malzemeler Neler?
Bu harika tavada sünger kek için ihtiyacınız olan malzemeler şunlardır: 3 adet yumurta, 3 yemek kaşığı kakao, 3 su bardağı un, 1,5 çay bardağı sıvı yağ, 1/2 çay bardağı eritilmiş tereyağı, 1 su bardağı şeker, 1 su bardağı süt, 1 paket vanilya ve 1 tatlı kaşığı kabartma tozu.
Hazırlanışı: Adım Adım
1. Öncelikle yumurtaları ve şekeri köpürene kadar çırpın. Ardından sıvı yağı ve eritilmiş tereyağını ekleyerek çırpmaya devam edin. 2. Daha sonra sütü, vanilyayı ve kakao'yu ilave edip iyice karıştırın. 3. Un ve kabartma tozunu eleyerek karışıma yavaş yavaş ekleyin ve pürüzsüz bir kıvam elde edene kadar çırpın. 4. Orta ateşte kızdırılmış ve yağlanmış bir tavaya, hazırladığınız kek karışımının yarısını dökün. 5. Kısık ateşte, yaklaşık 7-8 dakika pişirin. 6. Keki ters çevirerek diğer tarafını da aynı şekilde pişirin. 7. Diğer yarısını da aynı şekilde pişirerek, iki adet tavada sünger kek elde edin. 8. Soğuduktan sonra dilediğiniz gibi servis edebilirsiniz.