Fırını Unutun, Tava Hazır!

Fırını bir kenara bırakın ve bu enfes köstebek pastasını tavada pişirmenin keyfini çıkarın! Bu tarifle hem zamandan hem de enerjiden tasarruf edeceksiniz. Pratik oluşu ve inanılmaz lezzetiyle sizi büyüleyecek bir tarif. Malzemeler oldukça basit ve muhtemelen mutfağınızda zaten mevcut. Aileniz ve arkadaşlarınız için mükemmel bir tatlı seçeneği olacak bu tarifi mutlaka denemelisiniz. Hazırlanışı ise oldukça kolay ve adım adım anlatımla birlikte her aşamayı rahatlıkla takip edebilirsiniz. İşte, fırını unutturacak kadar lezzetli bir tavada köstebek pastası tarifi…

Malzemeler: Pasta Hamuru

* 1,5 su bardağı un
* 3 adet yumurta
* 1 su bardağı toz şeker
* 1/2 su bardağı ayçiçek yağı
* 3 yemek kaşığı kakao
* 1 paket kabartma tozu
* 1 paket vanilya

Malzemeler: Sos

* 3 adet yumurta
* 1/2 su bardağı toz şeker
* 1 litre sıcak süt
* 1 paket vanilya
* 100 gram tereyağı
* 1,5 su bardağı un
* 4 adet muz (süsleme için)

Hazırlanışı

Öncelikle pasta hamuru için tüm malzemeleri derin bir kapta çırpın. Pürüzsüz bir kıvam elde edene kadar iyice karıştırın. Ardından orta ateşte kızdırdığınız ve yağladığınız geniş bir tavaya hamuru dökün. Kısık ateşte, her iki tarafı da altın sarısı renk alana kadar pişirin. Pişen pastayı bir tabağa alın ve soğumaya bırakın. Sos için ise; yumurta, şeker, süt, vanilya ve tereyağını bir tencerede karıştırın. Kıvam alıncaya kadar sürekli karıştırarak pişirin. Pişen sosu soğuyan pasta üzerine dökün ve üzerine dilimlediğiniz muzları yerleştirin. Son olarak, dilediğiniz gibi süsleyip servis edebilirsiniz. Bu enfes tavada köstebek pasta tarifini mutlaka deneyin!