Nefis Süzme Yoğurtlu Yüksük Çorbası

Eşsiz lezzetiyle dillere destan olan süzme yoğurtlu yüksük çorbası tarifini sizlerle paylaşıyoruz. Bu tarif, aile yemeklerinizin vazgeçilmezi olacak kadar lezzetli ve doyurucu. Hazırlanması oldukça kolay olan bu çorba, hem sıcak hem de soğuk olarak tüketilebilir. Malzemeleri bir araya getirdikten sonra, adım adım tarifi takip ederek kısa sürede enfes bir çorbanın tadına varabilirsiniz. Özellikle soğuk havalarda içinizi ısıtacak bu çorbanın, sizlerin de beğenisini kazanacağına eminiz. Afiyet olsun!

Gerekli Malzemeler

Yüksük Hamuru için: 2 su bardağı un, 1 adet yumurta, 1 çay kaşığı tuz, 1 çay bardağı su, 150 gram kıyma, 1 adet rendelenmiş soğan, ½ çay kaşığı tuz, ½ çay kaşığı karabiber. Yoğurt Sosu için: 300 gram süzme yoğurt, 2,5 yemek kaşığı un, 1 adet yumurta sarısı, 1 tatlı kaşığı limon suyu. Çorba için: 1,5 litre et suyu, 1,5 su bardağı haşlanmış nohut, 50 gram tereyağı, 2 tatlı kaşığı kuru nane, 1 çay kaşığı pul biber. Tarifin ölçülerini dilediğiniz gibi ayarlayabilirsiniz, daha çok çorba istediğinizde malzeme miktarlarını artırabilirsiniz.

Çorbanın Hazırlanışı

Öncelikle yüksük hamurunu hazırlamakla başlayalım. Un, yumurta, su ve tuzu karıştırıp yoğurun. Ardından kıymayı, rendelenmiş soğanı, tuzu ve karabiberi ekleyip iyice yoğurun. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp, ince açın ve istediğiniz şekillerde kesin. Daha sonra bir tencerede tereyağını eritin. Kıyılmış yüksükleri hafif kızarana kadar kavurun. Haşlanmış nohutları ve et suyunu ekleyin ve kaynatın. Kaynamaya başladıktan sonra, önceden hazırladığınız yoğurt sosunu ekleyin. Yoğurt sosunu hazırlamak için, yoğurdu, unu, yumurta sarısını ve limon suyunu iyice çırpın. Çorba kaynadıktan sonra kısık ateşte 10-15 dakika pişirmeye devam edin. Son olarak kuru nane ve pul biberi ekleyip karıştırın. Sıcak servis yapın. Afiyet olsun!

Sunum Önerileri

Süzme yoğurtlu yüksük çorbasını sıcak olarak servis edebilirsiniz. Üzerine taze nane yaprakları veya bir kaşık yoğurt ekleyebilirsiniz. İsterseniz yanında kızarmış ekmek de servis edebilirsiniz. Çorbanın sıcak veya soğuk servis edilmesi tamamen damak zevkinize kalmış. Soğuk olarak servis edecekseniz, buzdolabında bir süre bekletmeniz yeterli olacaktır. Çorbanızı daha da lezzetli hale getirmek için istediğiniz baharatları ekleyebilirsiniz.