Sütlü ve Bademli Mercimek Çorbası: Yeni Nesil Lezzet

Klasik mercimek çorbasına yeni bir soluk getiren bu tarif, süt ve bademin enfes uyumunu sunuyor. Hem besleyici hem de lezzetli olan bu çorbayı, hem günlük yemeklerinizde hem de özel gün sofralarınızda gönül rahatlığıyla tercih edebilirsiniz. Hazırlaması oldukça kolay olan tarifimiz, damak zevkinize keyifli bir sürpriz yaşatacak. Malzemeler kolayca bulunabiliyor ve hazırlama süreci oldukça pratik. Sıcak servis edildiğinde daha da lezzetli olan bu mercimek çorbası, soğuk havalarda içinizi ısıtacak. Özellikle bademin kattığı kremamsı doku ve hafif tatlımsı tat, çorbanıza eşsiz bir lezzet katıyor. Deneyin ve farkı görün!

Malzemeler

Mercimek Çorbası İçin:

* 1 adet kuru soğan
* 2 diş sarımsak
* 1 adet orta boy patates
* 1 su bardağı kırmızı mercimek* 4 yemek kaşığı zeytinyağı
* 2 çay kaşığı tuz
* 1 litre su
* 2 yemek kaşığı tereyağı
* 1 çay bardağı süt
* 1/2 çay bardağı karabiber

Badem Sosu İçin:

* 1/2 su bardağı çiğ badem
* 2 yemek kaşığı tereyağı
* 1 çay kaşığı toz kırmızı biber

Hazırlanışı

Mercimek Çorbasını Hazırlama:

Öncelikle soğanı ve sarımsağı ince ince doğrayın. Zeytinyağını bir tencerede ısıtıp soğanı ve sarımsağı kavurun. Ardından doğranmış patatesi ekleyin ve birkaç dakika daha kavurmaya devam edin. Kırmızı mercimekleri, suyu ve tuzu ekleyip, orta ateşte yumuşayana kadar pişirin. Pişen çorbayı blenderdan geçirip pürüzsüz bir kıvam alıncaya kadar karıştırın. Tereyağını ve sütü ekleyip karıştırın. Karabiberi ekleyip, kısa süre kaynatın.

Badem Sosunu Hazırlama:

Ayrı bir tavada tereyağını eritin. Çiğ bademleri ekleyip, altın sarısı renk alıncaya kadar kavurun. Toz kırmızı biberi ekleyip karıştırın.

Servis:

Hazırladığınız mercimek çorbasını kaselere paylaştırın. Üzerine badem sosunu gezdirin ve sıcak servis edin. Afiyet olsun!