Sucuklu Kuru Fasulye: Lezzetli Bir Tarif

Kuru fasulye, Türk mutfağının sevilen yemeklerinden biridir. Genellikle etle pişirilir ancak bu tarifimizde, enfes bir lezzet için sucukla buluşturuyoruz. Bu tarif, hem pratik hem de doyurucu bir yemek arayanlar için ideal. Aileniz ve arkadaşlarınız bu lezzete bayılacak! Hazırlaması oldukça kolay olan bu tarif, özellikle hafta sonları için mükemmel bir seçenek. Malzemeleri bir araya getirdikten sonra, kısa sürede sofranızı süsleyecek harika bir kuru fasulye yemeği elde edeceksiniz. Deneyin ve farkı görün!

Gerekli Malzemeler

* 2 su bardağı kuru fasulye (önceden ıslatılmış)
* 1 orta boy soğan (ince doğranmış)
* 1-2 adet kapya biber (küp doğranmış)
* 1 kase domates sosu
* 1 tatlı kaşığı salça
* 1/4 kg sucuk (tercihen kıyılmış)
* 1 yemek kaşığı zeytinyağı
* 1 çay kaşığı tuz
* 1 çay kaşığı karabiber

Hazırlanış Aşamaları

Öncelikle, önceden ıslatılmış kuru fasulyeleri tencereye alın ve üzerine bol su ekleyerek yumuşayana kadar pişirin. Ayrı bir tavada zeytinyağını ısıtıp, doğranmış soğanı ve kapya biberleri kavurun. Soğanlar hafifçe pembeleşince, kıyılmış sucuğu ekleyip, sucukların kızarana kadar kavurmaya devam edin. Daha sonra, domates sosunu ve salçayı ekleyin. Kısık ateşte 5 dakika kadar pişirdikten sonra, haşlanmış kuru fasulyeleri soslu karışıma ekleyin. Tuz ve karabiberi ilave edip, fasulyeler iyice sosla buluşana kadar karıştırarak 15-20 dakika daha pişirin. Servis etmeden önce, isteğe bağlı olarak üzerine taze kıyılmış maydanoz serpebilirsiniz. Bu enfes sucuklu kuru fasulye yemeğinin tadını çıkarın!