Tarifin Hikayesi

Kış aylarının vazgeçilmezi olan sıcak çorbalar arasında yer alan mercimekli kereviz çorbası tarifi ile sizleri ısıtmaya hazırız. Bu enfes çorba, hem pratik hem de oldukça lezzetli. Ailenizle birlikte keyifle tüketebileceğiniz, vücudunuzu ısıtacak ve vitamin deposu bu tarif, soğuk kış günlerinde mükemmel bir tercih. Hazırlaması oldukça kolay olan bu çorbanın püf noktalarını paylaşacağız. Hazırsanız, başlayalım!

Malzemeler

Bu nefis kereviz ve mercimek çorbasını yapmak için ihtiyacınız olan malzemeler şunlardır:
* 2 adet orta boy kereviz* 1/2 su bardağı kırmızı mercimek* 5 su bardağı su
* 1 çay kaşığı tuz
* 2 yemek kaşığı tereyağı
* 2 yemek kaşığı un
* 1/2 su bardağı süt

Hazırlanış

1. Öncelikle, kerevizleri iyice yıkayıp temizleyin ve küçük küpler halinde doğrayın. Bir tencereye kerevizleri, kırmızı mercimekleri, suyu ve tuzu ekleyin. Kaynamaya başladıktan sonra kısık ateşte yaklaşık 20-25 dakika, mercimekler yumuşayana kadar pişirin. Pişirme süresi mercimeklerin türüne göre değişiklik gösterebilir. Kırmızı mercimekler daha çabuk pişer.
2. Çorba pişerken, ayrı bir tavada tereyağını eritin. Üzerine unu ekleyip, sürekli karıştırarak hafifçe kavurun. Unun kokusu çıkana kadar kavurma işlemini sürdürün. Daha sonra, sütü yavaş yavaş ekleyerek, pürüzsüz bir kıvam elde edene kadar çırpın. Bu işlem, çorbanıza kremsi bir doku kazandıracaktır.
3. Pişen kereviz ve mercimek karışımını blenderdan geçirin veya püre haline getirin. Püre haline getirdikten sonra, hazırladığınız sütlü karışımı çorbaya ekleyin ve iyice karıştırın. Çorbanızı tekrar ocağa koyup, birkaç dakika daha pişirdikten sonra servis edebilirsiniz. İsterseniz üzerine taze maydanoz veya dereotu serperek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!

Servis Önerileri

Sıcak servis edilmesi önerilen bu mercimekli kereviz çorbası, ekmek dilimleriyle veya üzerine bir kaşık yoğurt ekleyerek daha da lezzetli hale getirilebilir. Soğuk kış günlerinde içinizi ısıtacak bu tarifi mutlaka deneyin!