Lezzetli ve Besleyici Bir Kış Yemeği

Yaz aylarının ferahlatıcı türlüsünden sonra, kış aylarının doyurucu ve sıcak bir alternatifi olan köfteli kış türlüsü tarifiyle karşınızdayız. Mevsiminde yetişen sebzelerle hazırlanan bu tarif, hem çorba hem de ana yemek olarak sofralarınızı ısıtacak. Hem doyurucu hem de lezzetli olan bu yemek, özellikle soğuk kış günlerinde size sıcak bir yuva hissi verecek. Hazırlaması oldukça pratik olan bu tarif, mutfakta deneyimsiz olanlar için bile ideal bir seçenektir. Aileniz ve sevdikleriniz bu enfes lezzete bayılacak! Malzemelerin tamamını bulmanız çok kolay ve herkesin mutfağında kolayca bulabileceği malzemelerden oluşuyor. Deneyin ve farkı görün!

Köfteli Kış Türlüsü İçin Malzemeler

Köfte İçin:

* 250 gram kıyma
* 1/2 çay bardağı ince bulgur
* 1 adet küçük boy soğan (ince kıyılmış)
* 1 tatlı kaşığı zeytinyağı
* 1 çay kaşığı tuz
* 1 çay kaşığı karabiber

Sebzeler İçin:

* 1 adet kereviz (küçük küpler halinde doğranmış)
* 2 adet patates (küçük küpler halinde doğranmış)
* 1 adet havuç (küçük küpler halinde doğranmış)

Sosu İçin:

* 3 yemek kaşığı yoğurt
* 1 adet yumurta sarısı
* 1 yemek kaşığı un
* 1 çay kaşığı zerdeçal
* 1 su bardağı haşlanmış nohut

Köfteli Kış Türlüsü Hazırlanışı

Öncelikle, köfte harcını hazırlamak için kıymayı, ince bulguru, doğranmış soğanı, zeytinyağını, tuzu ve karabiberi bir kapta iyice yoğurun. Daha sonra küçük köfteler hazırlayın. Bir tencereye kereviz, patates ve havucu ekleyin ve üzerine yeterli miktarda su ilave edip yumuşayana kadar haşlayın. Haşlanmış sebzelere, hazırladığınız köfteleri ekleyin ve kısık ateşte pişirmeye devam edin. Ayrı bir kapta yoğurdu, yumurta sarısını, unu ve zerdeçal’ı çırpın. Haşlanmış sebzeler ve köfteler yumuşadığında, hazırladığınız sosu ekleyin ve iyice karıştırın. Son olarak haşlanmış nohutları ekleyip karıştırarak 5 dakika daha pişirin. Sıcak olarak servis edin. Afiyet olsun!