Harika Bir Rustik Pay İçin Malzemeler
Bu tarifte, klasik rustik pay tarifini biraz değiştirerek sağlıklı ve lezzetli bir sonuç elde etmeyi amaçladık. Şeftali yerine farklı meyveler de kullanabilirsiniz. Karabuğday ve tam buğday ununun birleşiminden oluşan hamur, şekersiz şeftali dolgusuyla mükemmel bir uyum sağlıyor. Hamurun kıtır kıtır, dolgunun ise tatlı ve hafif ekşimsi aromasıyla bu pay, hem sağlıklı bir atıştırmalık, hem de özel günler için ideal bir seçenek. Hazırlaması ise sandığınızdan çok daha kolay! İşte malzemeler ve adım adım yapılışı...Sağlıklı Rustik Pay Hamuru İçin Gerekenler
* 100 gram tam buğday unu* 130 gram karabuğday unu
* 1/5 çay kaşığı tuz
* 40 gram esmer şeker
* 1 tatlı kaşığı tarçın
* 120 gram soğuk tereyağı (5-10 dakika buzdolabında bekletilmiş)
* 3 yemek kaşığı soğuk su
Şekersiz Şeftali Dolgusu ve Hazırlanışı
* 3 adet büyük boy şeftali (veya istediğiniz meyve)* 3 tatlı kaşığı mısır nişastası
* 2 tatlı kaşığı bal
* 1 tatlı kaşığı pekmez
* 1 tatlı kaşığı tarçın
Öncelikle, kuru malzemeleri büyük bir kapta iyice karıştıralım. Soğuk tereyağını küp küp doğrayıp, un karışımına ekleyerek parmak uçlarımızla yoğuralım. Soğuk suyu azar azar ekleyerek, yumuşak ve ele yapışmayan bir hamur elde edene kadar yoğurmaya devam edelim. Hamuru streç filme sarıp, en az 30 dakika buzdolabında dinlendirelim. Dinlenen hamuru unlanmış tezgahta açıp, tart kalıbına yerleştirelim. Şeftalileri yıkayıp, doğrayalım. Mısır nişastası, bal, pekmez ve tarçını bir kapta karıştıralım. Doğranmış şeftalileri bu karışıma ekleyip, hafifçe karıştıralım. Hazırladığımız dolguyu hamurun üzerine yayın ve önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 35-40 dakika pişirelim. Pişen rustik pay'ı soğumaya bıraktıktan sonra servis edebiliriz. Afiyet olsun!