Sarımsaklı Yoğurtlu Bulgur Köftesi: Lezzetli ve Ekonomik Bir Tarif

Nefis bir lezzete sahip, ekonomik ve etsiz olan bu bulgur köftesi tarifi, mutfağınıza yeni bir soluk getirecek. Hem doyurucu hem de pratik hazırlanmasıyla, özellikle yoğun günlerinizde size büyük kolaylık sağlayacak. Malzemeleri oldukça basit ve her yerde kolayca bulunabiliyor. Aileniz ve sevdikleriniz bu enfes tadı çok sevecek. Hazırlanması oldukça kolay olan bu tarif ile sofralarınızı şenlendirebilirsiniz. Üstelik, diyet yapanlar için de mükemmel bir alternatif. Tarifimizdeki ölçüler 4 kişilik bir porsiyon içindir, isterseniz daha fazla kişi için malzemeleri çoğaltabilirsiniz.

Malzemeler

Köfte İçin:* 1 su bardağı ince bulgur* 1 su bardağı sıcak su
* 1/2 su bardağı irmik
* 1 adet yumurta
* 1/2 adet orta boy soğan (rendelenmiş)
* 1 tatlı kaşığı rendelenmiş domates
* 3 tepeleme yemek kaşığı un
* 1 çay kaşığı tuz
* 1 çay kaşığı karabiber
* 1 çay kaşığı kimyon
* 1 çay kaşığı biber salçası
* 1 çay kaşığı domates salçası
Kızartma İçin:* 1,5 yemek kaşığı tereyağı
* 2 yemek kaşığı zeytinyağı
* 1 diş sarımsak (ince kıyılmış)
* 1/2 adet orta boy soğan (ince kıyılmış)
Yoğurt Sosu İçin:* 1,5 su bardağı yoğurt
* 1 diş sarımsak (ince kıyılmış)
* 1 çay kaşığı tuz

Hazırlanışı

1. Öncelikle bulguru sıcak suyla ıslatın ve şişmesi için 15 dakika kadar bekletin. Ardından, şişen bulguru geniş bir kapta irmik, yumurta, rendelenmiş soğan, rendelenmiş domates, un, tuz, karabiber, kimyon, biber salçası ve domates salçası ile iyice yoğurun. Kıvamını kontrol edin, gerekirse biraz daha un ekleyebilirsiniz. Hamurun kıvamı, şekil verebileceğiniz bir kıvamda olmalıdır.
2. Hazırladığınız karışımdan ceviz büyüklüğünde köfteler oluşturun. Tereyağı ve zeytinyağını bir tavada eritin. İnce kıyılmış sarımsağı ve soğanı ekleyip hafifçe kavurun. Daha sonra köfteleri tavaya dizin ve her iki tarafı kızarana kadar orta ateşte pişirin.
3. Yoğurt sosu için yoğurdu, ince kıyılmış sarımsağı ve tuzu bir kapta iyice çırpın. Pişen bulgur köftelerini yoğurt sosuyla birlikte servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!