Nefis Bir Ispanaklı Muffin Deneyimi

Bugüne kadar yediğiniz en lezzetli ıspanaklı muffinlerden biri olacak bu tarifle, hem sağlıklı hem de doyurucu bir atıştırmalık hazırlayabilirsiniz. Hazırlaması oldukça kolay olan bu tarif, kısa sürede enfes muffinler elde etmenizi sağlayacak. Malzemeler genellikle mutfaklarda bulunan yaygın ürünlerden oluştuğu için, herkesin rahatlıkla yapabileceği bir tariftir. Hem kahvaltıda hem de ara öğünlerde tüketebileceğiniz bu muffinler, çocukların da seveceği lezzetli bir seçenektir. Özellikle taze ıspanak kullanmanız, muffinlerin hem görünümüne hem de lezzetine olumlu katkı sağlayacaktır. Deneyin ve farkı görün!

Gerekli Malzemeler

* 100 gram taze ıspanak ( iyice yıkanmış ve incecik doğranmış)
* 3 yemek kaşığı tam buğday unu
* 1 çay kaşığı kabartma tozu
* 1 tutam tuz
* 1 yemek kaşığı limon suyu
* 2 yemek kaşığı yoğurt (süzme yoğurt tercih edilebilir)
* 1 adet yumurta (orta boy)
* 3 yemek kaşığı zeytinyağı
* 3 yemek kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri (isteğe bağlı)

Hazırlanış Aşamaları

Öncelikle, ıspanak yapraklarını iyice yıkayıp ince ince doğrayın. Daha sonra, derin bir kapta unu, kabartma tozunu ve tuzu birleştirin. Ayrı bir kapta ise yumurtayı, yoğurdu, limon suyunu ve zeytinyağını çırpın. Islak ve kuru malzemeleri birleştirin ve iyice karıştırın. Doğranmış ıspanakları da ilave edip hafifçe karıştırın. Hazırladığınız karışımı muffin kalıplarına paylaştırın. Üzerlerine rendelenmiş kaşar peynirini serpiştirebilirsiniz. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 20-25 dakika pişirin. Muffinler altın sarısı bir renk alınca fırından çıkarın ve ılıdıktan sonra servis edin. Afiyet olsun!