Tarif Hakkında

Bu tarif, kahvenizin veya çayınızın yanında keyifle tüketebileceğiniz, hafif ve lezzetli bir atıştırmalık sunuyor. Hurmalı kurabiye tarifi, sağlıklı beslenmeyi önemseyenler için mükemmel bir seçenek. Tatlı krizlerinizi bastırmanın ve aynı zamanda vücudunuza faydalı besinler kazandırmanın kolay ve pratik bir yoludur. Malzemeleri oldukça basit ve çoğu mutfağınızda zaten mevcuttur. Hazırlanması ise oldukça kolay ve hızlıdır. Ailenizle birlikte keyifle hazırlayabileceğiniz bir tarif. Çocuklarınızın da seveceği bu kurabiyeleri, gönül rahatlığıyla ikram edebilirsiniz. Deneyin ve kendiniz görün!

Malzemeler

Bu enfes hurmalı kurabiyeler için ihtiyacınız olan malzemeler şunlardır: 8 adet hurma, 4 yemek kaşığı süt, 1 su bardağı yulaf, 1 adet küçük boy muz, 1 çay kaşığı (silme) karbonat, 1 çay kaşığı limon suyu ve 1 yemek kaşığı şekersiz fıstık ezmesi.

Hazırlanışı

Öncelikle hurmaları çekirdeklerinden ayırın ve bir kapta püre haline getirin. Ardından, püre haline getirdiğiniz hurmalara sütü, yulafı, muz püresini (muzu çatalla ezin), karbonatı, limon suyunu ve fıstık ezmesini ekleyin. Tüm malzemeleri iyice karıştırın. Karışımın kıvamı kurabiye hamuruna benzemelidir. Eğer çok kuru ise, az miktarda daha süt ekleyebilirsiniz. Hazırladığınız hamuru kurabiye kalıbıyla şekillendirin veya yuvarlak şekiller halinde elinizle yuvarlayın. Hazırladığınız hurmalı kurabiyeleri yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin. 180 derece önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 15-20 dakika, kızarana kadar pişirin. Pişen kurabiyeleri fırından çıkarıp soğumaya bırakın ve ardından afiyetle tüketin.

İpuçları

Hurmalı kurabiyelerinizi daha lezzetli hale getirmek için içine farklı kuru yemişler, çikolata parçaları veya tarçın ekleyebilirsiniz. Ayrıca, kullandığınız fıstık ezmesini farklı çeşitlerle değiştirebilirsiniz. Örneğin, badem ezmesi veya tahin de kullanabilirsiniz. Soğuduktan sonra buzdolabında saklayabilirsiniz. Fırından yeni çıkmış sıcak sıcak da tüketebilirsiniz.