Aynı kek tariflerinden sıkıldınız mı? O zaman bu enfes ve sağlıklı pancarlı, havuçlu, yulaflı kek tarifini mutlaka denemelisiniz! Hem lezzetli hem de besleyici olan bu kek, kahvaltılarınıza veya ara öğünlerinize mükemmel bir alternatif olacaktır. Hazırlığı oldukça kolay ve pratik olan bu kek, hem yetişkinler hem de çocuklar için ideal bir seçenek. İçerisindeki pancar ve havuç sayesinde doğal bir tatlılık sunarken, yulaf da tok tutucu özelliğiyle öne çıkıyor. Kabak çekirdeği ve ceviz içi ise kekinize ekstra bir lezzet ve kıtır kıtır bir doku katıyor. Deneyin ve farkı hissedin!
Malzemeler
- 1 adet kırmızı soğan - 3 yemek kaşığı zeytinyağı - 3 adet havuç - 2 adet pancar - 2 çay kaşığı tuz - 1 çay kaşığı kekik - 1 çay kaşığı karabiber - 2 adet yumurta - 3/4 su bardağı süt - 2,5 su bardağı yulaf- 1/2 paket kabartma tozu - 2 yemek kaşığı kabak çekirdeği içi - 1 avuç ceviz içi
Hazırlanışı
1. Öncelikle, kırmızı soğanı ince ince doğrayın. Havuç ve pancarları da rendeleyin. Bir kapta zeytinyağını ısıtıp, soğanı hafifçe kavurun. Daha sonra rendelenmiş havuç ve pancarı ekleyin ve birkaç dakika daha pişirin. Tuz, kekik ve karabiberi ilave edip karıştırın. Ayrı bir kapta yumurtaları çırpın ve sütü ekleyin. Karışıma, yulaf, kabartma tozu, kabak çekirdeği ve ceviz içini ekleyip iyice karıştırın. Hazırladığınız sebze karışımını da ekleyip tüm malzemeleri homojen hale getirin. Yağlanmış bir kek kalıbına dökün ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 30-35 dakika pişirin. Piştikten sonra 10 dakika kalıpta dinlendirin ve servis edin.
Püf Noktaları
Kekinizin daha da lezzetli olması için, taze ve kaliteli malzemeler kullanmaya özen gösterin. İsterseniz kekinize kuru üzüm, kuru kayısı gibi kuruyemişler de ekleyebilirsiniz. Ayrıca, keki pişirmeden önce üzerine biraz susam serpebilirsiniz. Afiyet olsun!