Sağlıklı Bir Yemek: Kinoa Kısır

Sıradan yemeklerden sıkıldıysanız, dengeli ve lezzetli bir alternatif arıyorsanız, işte karşınızda enerji dolu, sağlıklı bir tarif: Kinoa kısır! Bu tarif, hem besleyici hem de damak zevkinize hitap edecek. Hazırlaması oldukça kolay ve kısa sürede sofranızı şenlendirecek. Taze ve doğal malzemelerle hazırlanan bu kısır, hem hafif hem de doyurucu bir öğün sunuyor. Özellikle yaz aylarında serinletici bir seçenek olarak tercih edebilirsiniz. Protein ve lif açısından zengin olan kinoa, vücudunuza gereken enerjiyi sağlayacak. Aynı zamanda, sebzelerin tazeliği ve nar ekşisinin ferahlatıcı dokunuşu ile mükemmel bir uyum sağlıyor.

Malzemeler

* 1 su bardağı kinoa* 2 su bardağı su
* 1 çimdik tuz
* 4 yaprak marul (yıkanmış ve incecik doğranmış)
* 1 adet büyük boy domates (küp küp doğranmış)
* 1 adet salatalık (küp küp doğranmış)
* 1 tutam maydanoz (incecik kıyılmış)
* 1-2 dal nane (incecik kıyılmış)
* 2 sap taze soğan (incecik kıyılmış)
* 1 yemek kaşığı nar ekşisi
* 1 yemek kaşığı zeytinyağı
* 1 yemek kaşığı limon suyu

Hazırlanışı

Öncelikle, kinoayı iyice yıkayın. Bir tencereye kinoayı, suyu ve tuzu ekleyin. Kaynatın, ardından kısık ateşte 15-20 dakika kadar pişirin. Suyunu çekene kadar pişirmeye devam edin. Pişen kinoayı soğumaya bırakın. Bu sırada, diğer malzemeleri hazırlayın: marulu, domatesi, salatalığı, maydanozu, naneyi ve taze soğanı ince ince doğrayın. Soğuyan kinoayı geniş bir kapta diğer malzemelerle karıştırın. Nar ekşisini, zeytinyağını ve limon suyunu ekleyerek güzelce karıştırın. Servis etmeden önce en az 15 dakika buzdolabında bekletin. Afiyet olsun!

Servis Önerisi

Kinoa kısırınızı dilediğiniz gibi süsleyerek servis edebilirsiniz. Üzerine biraz daha taze nane veya kırmızı biber ekleyebilirsiniz.