Muhteşem Pofuduk Açma

Bulut gibi kabaran, yumuşacık bir açma hayal edin. Doğru tarifle bu hayal gerçeğe dönüşüyor! Bu tarifimizde, sırrı, malzemelerin doğru oranları ve mayalamanın incelikleriyle birlikte, uzun ve yavaş bir mayalanma süresinde yatıyor. Hafifçe tatlı ve tuzlu bir lezzete sahip olan bu açmalar, kahvaltılarınızda, çay saatlerinizde veya misafirlerinize ikram edebileceğiniz harika bir seçenek. Hazırlaması sandığınızdan çok daha kolay! İşte size püf noktalarıyla dolu, mükemmel pofuduk açma tarifimiz.

Malzemeler ve Hazırlık

İhtiyacınız olan malzemeler oldukça basit. Bir su bardağı ılık süt, bir su bardağı ılık su, yarım su bardağı zeytinyağı, bir adet yumurta, bir tatlı kaşığı tuz (damak zevkinize göre ayarlayabilirsiniz), yarım paket yaş maya, bir tatlı kaşığı bal ve beş su bardağı un hazırlayın. Ayrıca, açmaların daha lezzetli olması için 100 gram tereyağı da ekleyeceğiz. Öncelikle, mayayı ılık süt ve bal ile karıştırıp, 10 dakika kadar mayalanmaya bırakın. Bu adım, mayanın aktifleşmesi ve daha iyi kabarması için çok önemlidir. Bu esnada, diğer malzemeleri hazırlayabilirsiniz. Unu yavaşça ekleyerek, ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edin. Hamurun kıvamına göre un miktarını ayarlayabilirsiniz. Mayalanma tamamlandıktan sonra, tereyağını ekleyerek yoğurmaya devam edin. Hamur iyice yoğrulduktan sonra, üzerini örtüp en az bir saat, ya da daha da iyi bir sonuç için iki saat mayalanmaya bırakın.

Pişirme ve Servis

Mayalanan hamuru istediğiniz şekli verip, yağlanmış tepsiye dizin. Üzerlerine hafifçe zeytinyağı sürerek fırına verin. 180 derecede kızarana kadar pişirin. Pişirme süresi fırınınıza göre değişebilir, bu yüzden arada kontrol etmenizde fayda var. Altı kızarıp üstü hafifçe kabardıktan sonra, fırından çıkarıp hafifçe soğumaya bırakın. Sıcakken servis edebileceğiniz gibi, soğuyunca da tüketebilirsiniz. İsterseniz üzerine dilediğiniz gibi reçel, peynir, bal gibi malzemeler ekleyerek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!