Nefis Bir Lezzet: Yulaflı Bisküvi Pastası

Bu tarifte, ana malzeme olarak yulaflı bisküvi kullanan, hem yapımı kolay hem de oldukça lezzetli bir pasta tarifi bulacaksınız. Porsiyonluk hazırlanabilen bu bisküvi pastası, çay saatlerinizin ya da misafirlerinizi ağırladığınız anlarınızın vazgeçilmezi olacak. Malzemeler çok basit ve muhtemelen mutfağınızda zaten mevcut. Hazırlanması ise oldukça hızlı, bu yüzden vaktiniz kısıtlı olsa bile gönül rahatlığıyla deneyebilirsiniz. Çocuklarınızın da çok seveceği bu pratik tarif, hem zamandan hem de bütçeden tasarruf etmenizi sağlayacak. Unutmayın ki, tarifi kendi zevkinize göre uyarlayarak, farklı malzemeler deneyebilirsiniz.

Gerekli Malzemeler

* 2 paket yulaflı bisküvi* 1 paket krem şanti
* 1 su bardağı süt
* 1 kase soğuk süt
* 1 kase Hindistan cevizi
* 1 paket çikolata (tercihen bitter veya sütlü)

Pasta Hazırlama Adımları

Öncelikle, krem şantiyi 1 su bardağı süt ile birlikte paket üzerinde belirtilen talimatlara göre çırpın. Sonrasında, yulaflı bisküvileri küçük parçalara ayırın. Hazırladığınız krem şantiyi bisküvi parçaları ile iyice karıştırın. Karışımı küçük kaplara veya bardaklara paylaştırın. Ayrı bir kapta, soğuk süt ve Hindistan cevizini karıştırıp, hazırladığınız bisküvili karışımın üzerine dökün. En üstüne ise, küçük parçalar halinde kırdığınız çikolatayı serpin. Hazırladığınız yulaflı bisküvi pastalarını buzdolabında en az 30 dakika soğutup servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!