Hızlı ve Lezzetli Tepsi Mantısı

Zamandan tasarruf etmek isteyenler için ideal bir tarif olan pratik yufkalı tepsi mantısı, enfes lezzetiyle damakları şenlendirecek. Bu tarifte, klasik mantı yapımının zahmetli aşamalarını atlayarak, kısa sürede lezzetli bir yemek hazırlayabilirsiniz. Aileniz ve misafirleriniz bu kolay ve pratik tarifi çok sevecekler. Hazırlaması oldukça kolay olan bu tarif, malzemelerin bir araya getirilmesiyle başlıyor ve kısa sürede fırında pişerek servis edilmeye hazır hale geliyor. Hem görüntüsü hem de lezzetiyle sofralarınızın yıldızı olacak bu yemeği mutlaka denemelisiniz. Tarifimizde kullandığımız malzemeler oldukça yaygın ve her evde kolaylıkla bulunabilecek türden. Siz de bu pratik tarifi deneyin ve zamandan kazanırken, lezzetten ödün vermeyin.

Malzemeler

* 250 gram kıyma
* 1 adet orta boy soğan (ince kıyılmış)
* 2 yemek kaşığı taze maydanoz (kıyılmış)
* 1 diş sarımsak (rendelenmiş)
* 1 çay kaşığı tuz
* 1 çay kaşığı karabiber
* 4 adet yufka (ince)
* 1 yemek kaşığı sıvı yağ
* 2 yemek kaşığı domates salçası
* 2 yemek kaşığı tereyağı
* 1 diş sarımsak (rendelenmiş)
* 1 su bardağı yoğurt

Hazırlanış

Öncelikle, kıymayı, ince kıyılmış soğanı, maydanozu, rendelenmiş sarımsağı, tuzu ve karabiberi bir kapta iyice karıştırın. Ardından, hazırladığınız harcı bir kenara ayırın. Yufkaları, uygun büyüklükte kareler halinde kesin. Her yufka karesinin üzerine hazırladığınız kıyma harcından bir miktar koyun ve rulo şeklinde sarın. Sıvı yağ ile yağlanmış fırın tepsisine sarılmış yufkaları yan yana dizin. Ayrı bir kapta, erimiş tereyağı, domates salçası ve rendelenmiş sarımsağı karıştırın. Bu karışımı, tepsideki yufkalı mantıların üzerine eşit şekilde yayın. Son olarak, üzerine yoğurdu gezdirin ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarana kadar pişirin. Sıcak olarak servis yapın. Afiyet olsun!

Servis Önerileri

Kolay tepsi mantısınızı, yanında yoğurt, salata veya turşu gibi garnitürlerle servis edebilirsiniz. Farklı baharatlar ekleyerek veya kıymaya farklı sebzeler katarak kendi damak zevkinize göre özelleştirebilirsiniz. Özellikle soğuk havalarda sıcak bir yemek olarak tercih edebilirsiniz.