Tarif Hakkında
Bu tarifle, hem lezzetli hem de oldukça az kalorili fit kurabiyeler hazırlayabilirsiniz. Sağlıklı atıştırmalık arayanlar için ideal bir seçenek. Hazırlaması oldukça kolay ve pratik olan bu tarif, kısa sürede mutfakta harikalar yaratmanızı sağlayacak. İhtiyacınız olan malzemeler oldukça basit ve büyük ihtimalle mutfağınızda zaten mevcut. Tatlı krizlerinizi bastırmanın sağlıklı bir yolu arayanlar için mükemmel bir çözüm. Özellikle öğleden sonra atıştırmalıkları için ideal. Bir fincan çay veya kahve eşliğinde keyifle tüketebilirsiniz.Malzemeler
* 6 yemek kaşığı yulaf ezmesi* 7 adet kuru kayısı (ince kıyılmış)
* 4-5 yemek kaşığı süt (veya badem sütü)
Hazırlanışı
1. Kuru kayısıları ince ince doğrayın.2. Bir kapta yulaf ezmesi ve doğranmış kuru kayısıları iyice karıştırın.
3. Karışıma sütü azar azar ekleyerek, yoğurulabilir bir kıvam elde edene kadar karıştırmaya devam edin. Çok fazla süt eklememeye dikkat edin, kurabiyelerin dağılmaması için kıvam önemlidir.
4. Karışımı, küçük yuvarlak parçalar haline getirin.
5. Yağlı kağıt serilmiş bir fırın tepsisine yerleştirin.
6. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, yaklaşık 15-20 dakika kızarana kadar pişirin. Pişirme süresi fırınınıza göre değişebilir.
7. Fırından çıkardıktan sonra tamamen soğumasını bekleyin ve afiyetle tüketin.