Nefis Bir Akşam Yemeği: Tavuk Kavurma

Et lezzetine yakın, pratik bir tavuk kavurma tarifiyle karşınızdayız. Akşam yemeği için mükemmel bir seçenek olan bu tarif, hem hızlı hazırlanıyor hem de damak zevkinizi şenlendiriyor. Aileniz ve misafirleriniz bu enfes lezzete bayılacak. Malzemeleri kolayca bulabilir, kısa sürede enfes bir yemek hazırlayabilirsiniz. Siz de bu pratik tarifi deneyerek, hem zamandan hem de zahmetten tasarruf edebilirsiniz. Özellikle yoğun iş temposunda vakit ayırmak istemeyenler için ideal bir tercih. Deneyin ve farkı görün!

Gerekli Malzemeler

* 1 adet domates
* 1 adet tavuk göğsü (tercihen kemiksiz ve derisiz)
* 1 adet orta boy soğan
* 1 adet yeşil biber
* 1 adet kırmızı biber
* 1 çay kaşığı (silme) tuz
* 1 çay kaşığı (silme) pul biber
* 1 çay kaşığı (silme) nane
* 1 çay kaşığı (silme) karabiber
* 1 çay kaşığı (silme) kimyon (isteğe bağlı)
* 1 yemek kaşığı sıvı yağ

Tavuk Kavurma Hazırlanışı

1. Öncelikle soğanı ve biberleri küçük küpler halinde doğrayın. Domatesi de küçük parçalar halinde kesin.
2. Tavuk göğsünü küp küp doğrayın. Büyük parçalar kullanmak isterseniz, daha uzun süre pişirmeniz gerekebilir.
3. Geniş bir tavada sıvı yağı kızdırın. Soğanları ekleyip pembeleşene kadar kavurun.
4. Ardından doğranmış biberleri ekleyip 2-3 dakika daha kavurun.
5. Doğranmış tavuk göğsünü tavaya ekleyin ve her tarafı kızarana kadar pişirin.
6. Tuz, pul biber, nane, karabiber ve kimyonu (isteğe bağlı) ekleyip iyice karıştırın.
7. Domatesleri ekleyin ve malzemelerin iyice karışması için birkaç dakika daha pişirmeye devam edin.
8. Servis yapmadan önce sıcak olarak servis edin. Yanında pilav veya bulgur pilavı ile servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!