Muska Tatlısı Nedir?
Şekli ve iç dolgusu ile şöbiyeti andıran bu enfes tatlı, yoğun iş temposunda vakti olmayanlar için ideal bir tercih. Hazırlaması oldukça kolay ve pratik olan bu Muska tatlısı tarifi, lezzetinden ödün vermeden kısa sürede sofralarınızı şenlendirecek. Özellikle tatlı yapmaya yeni başlayanlar için mükemmel bir seçenek. Hem görüntüsü hem de lezzetiyle damakları şenlendiren bu tarif, misafirlerinizi de etkileyecektir. Malzemeleri kolayca temin edebileceğiniz bu tatlıyı hemen denemelisiniz. Aileniz ve sevdikleriniz bu lezzete bayılacak! Püf noktalarına dikkat ederek mükemmel bir sonuç elde edebilirsiniz.Gerekli Malzemeler
Bu enfes Muska tatlısı için ihtiyacınız olan malzemeler şunlardır:Yufka ve Tereyağı:
* 1 paket baklavalık yufka* 125 gram tereyağı
Krema İçin:
* 1 su bardağı toz şeker* 1 yemek kaşığı buğday nişastası
* 1 yemek kaşığı pirinç unu
* 1 yemek kaşığı un
* 2 su bardağı süt
* 1 yemek kaşığı tereyağı
Şerbet İçin:
* 3 su bardağı toz şeker* 3 su bardağı su
Muska Tatlısı Hazırlanışı
1. Öncelikle şerbeti hazırlamak için; 3 su bardağı şekeri ve 3 su bardağı suyu bir tencerede kaynatın. Şeker eriyip şerbet kıvamını alıncaya kadar kaynatmaya devam edin. Soğumaya bırakın.2. Krema için; bir tencerede süt, şeker, buğday nişastası, pirinç unu ve unu iyice karıştırın. Orta ateşte sürekli karıştırarak koyulaşana kadar pişirin. Ocaktan alıp 1 yemek kaşığı tereyağını ekleyip karıştırın. Soğumaya bırakın.
3. Baklavalık yufkayı uygun büyüklükte kareler halinde kesin. Her bir yufkayı tereyağı ile yağlayın ve üst üste dizin. Üç veya dört kat yufka kullanabilirsiniz.
4. Kremayı yufkaların üzerine yayın. Ruloya sarın ve istediğiniz gibi dilimleyin.
5. Yağlanmış fırın tepsisine dizin ve önceden ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirin.
6. Sıcakken soğumuş şerbeti üzerine dökün ve şerbetini iyice çekmesi için bekleyin.
7. Soğuduktan sonra servis edin ve afiyet olsun!