Hızlı Krep Hazırlama

Sevdiklerinizi şımartmak için ideal bir kahvaltılık: pratik ve lezzetli bir krep tarifi! Hafta sonu kahvaltılarınıza da harika bir katkı sağlayacak bu tarifle, kısa sürede enfes krepler hazırlayabilirsiniz. Yumuşak ve hafif dokusuyla, her yaştan damak zevkinden geçer not alacak bu tarif mutlaka denemeye değer. Malzemeleri kolayca bulabileceğiniz bu pratik tarif, acemi aşçılar için bile oldukça uygundur. Sıcak servis edildiğinde daha lezzetli olan kreplerinizi, istediğiniz sos ve meyvelerle süsleyebilirsiniz. Hazırlık aşamalarını takip ederek, kısa sürede enfes bir kahvaltı sofrası hazırlayabilirsiniz.

Malzemeler

Krep Hamuru İçin:

  • 2 adet yumurta
  • 1/2 çay bardağı süt
  • 4 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı kakao

Muzlu Sos İçin:

  • 1 adet olgun muz
  • 1 çay kaşığı ham kakao
  • 1 çay bardağı tahin

Hazırlanış

Krep Hamurunu Hazırlayın:

Öncelikle, derin bir kapta yumurtaları çırpın. Ardından sütü ve unu ekleyerek, pürüzsüz bir kıvam elde edene kadar karıştırmaya devam edin. Son olarak kakaoyu ilave edip, tekrar iyice karıştırın. Hamurun kıvamını kontrol edin; gerekirse az miktarda süt veya un ekleyebilirsiniz. Çok koyu veya çok akışkan olmamasına dikkat edin. Hamurunuz hazır olduğunda, pişirme aşamasına geçebilirsiniz.

Muzlu Sosu Hazırlayın:

Bir başka kapta, olgun muzları çatalla ezin. Üzerine ham kakao ve tahini ekleyin. Malzemeleri iyice karıştırın, pürüzsüz bir sos elde edene kadar karıştırmaya devam edin. Muzlu sosunuzu, hazırladığınız kreplerin üzerine gezdirerek servis edebilirsiniz.

Servis Önerileri

Hazırladığınız krepler, sıcak olarak servis edildiğinde daha lezzetli olacaktır. Üzerine muzlu sosu gezdirerek, dilediğiniz meyveler veya çikolata sosuyla süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun!