Bu enfes karnıyarık tarifi, pratikliği ve eşsiz lezzetiyle mutfakta geçirdiğiniz zamanı keyfe dönüştürecek. Az malzemeyle, kısa sürede hazırlayabileceğiniz bu tarif, her damak zevkine hitap edecek. Hem hızlı hem de lezzetli bir yemek arayışındaysanız, doğru adrestesiniz. Aileniz ve arkadaşlarınız bu muhteşem karnıyarık'ı çok sevecek. Tarifin püf noktalarını dikkatlice takip ederek mükemmel bir sonuç elde edebilirsiniz. Hazırlanışı oldukça kolaydır ve her aşaması ayrıntılı olarak anlatılmıştır. Deneyin ve tadına doyamayacaksınız!
Malzemeler ve Hazırlık
Patlıcanları (6 adet küçük boy) ve sivri biberleri (3 adet) yıkayıp, uzunlamasına ikiye bölün. Patlıcanların içini kaşık yardımıyla hafifçe oyup, tuz serpin. Biraz beklettikten sonra fazla suyunu süzdürün. Soğanları (2 adet) ve domatesleri (2 adet) küçük küpler halinde doğrayın. Sivri biberleri (2 adet) incecik doğrayın. Sarımsakları (2 diş) ezin. Kıymayı (200 gram) bir kenara alın. Sıvı yağ (3 yemek kaşığı), salça (1 yemek kaşığı), sıcak su (1,5 çay bardağı) hazır bulundurun.
Pişirme ve Sunum
Geniş bir tavada sıvı yağı ısıtın. Soğanları ve biberleri kavurun. Kıymayı ekleyip, iyice pişirin. Domatesleri, sarımsakları ve salçayı ekleyin. Baharatları damak zevkinize göre ekleyebilirsiniz (karabiber, pul biber, tuz). 1 çay bardağı sıcak suyu ilave edip, kısık ateşte 10 dakika pişirin. Hazırladığınız harcı, tuzlu sudan arındırdığınız patlıcanların içine doldurun. Kalan sıcak suyu da ekleyip, fırın tepsisine dizin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 30-40 dakika pişirin. Patlıcanlar yumuşayıp, kızarana kadar pişirmeye devam edin. Sıcak olarak servis edin. Afiyet olsun!