Nefis Erişte Mantısı İçin Malzemeler

Bu tarifte ihtiyacınız olan malzemeler iki ana gruba ayrılıyor: erişte hamuru ve kıymalı iç harcı. Erişte hamuru için 2 su bardağı erişte, 2 yemek kaşığı tereyağı, 1 çay kaşığı tuz, yarım çay kaşığı karabiber ve 2 su bardağı sıcak suya ihtiyacınız olacak. İç harç için ise; 200 gram kıyma, 3 yemek kaşığı sıvı yağ, ince ince doğranmış 1 adet soğan, 1 yemek kaşığı domates salçası, yarım çay kaşığı karabiber, 1 çay kaşığı tuz ve 1 su bardağı sıcak su yeterli olacaktır. Malzemeleri temin ettikten sonra, enfes bir lezzete hazır olun! Tarifin püf noktası, malzemelerin taze ve kaliteli olmasına dikkat etmektir. Bu sayede, erişte mantısınızın tadı çok daha güzel olacaktır.

Erişte Mantısı Hazırlama Adımları

Öncelikle, erişteleri sıcak suda haşlayarak yumuşatın. Daha sonra, tereyağını ekleyip karıştırın ve baharatları ilave ederek lezzetini zenginleştirin. Ayrı bir tavada, sıvı yağda soğanı kavurun. Kıymayı ekleyip suyunu çekene kadar pişirin. Domates salçasını, tuz ve karabiberi ekleyip karıştırın. Sıcak suyu ilave ederek kıymanın iyice pişmesini sağlayın. Haşlanmış erişteleri kıymalı harçla birleştirip iyice karıştırın. Tüm malzemeler homojen bir kıvam alana kadar karıştırmaya devam edin. Bu aşamada damak zevkinize göre baharatları ayarlayabilirsiniz. Son olarak, sıcak olarak servis edip afiyetle tüketebilirsiniz.

Servis Önerileri

Hazırladığınız lezzetli erişte mantısını sıcak servis etmeniz önerilir. Üzerine taze kıyılmış maydanoz veya dereotu serpiştirebilirsiniz. Yanında yoğurt, turşu veya salata ile servis edebilirsiniz. Aileniz ve misafirleriniz bu pratik ve lezzetli tarifin tadına bayılacaklar. Deneyip yorumlarınızı paylaşmayı unutmayın!