Nefis Bir Tatlı: Bisküvili Manolya

Bu tarifle, damaklarda unutulmaz bir lezzet bırakacak enfes bir bisküvili manolya tatlısı hazırlayacaksınız. Malzemeleri bir araya getirmek ve pratik adımları uygulamak çok kısa sürecek. Hem yapımı kolay hem de sonucu oldukça etkileyici olan bu tatlı, çay saatlerinizin vazgeçilmezi olacak. Aileniz ve misafirleriniz bu lezzete bayılacak. Özellikle çocukların çok seveceği bu tatlıyı, farklı meyvelerle de süsleyerek çeşitlendirebilirsiniz. Deneyerek kendi damak zevkinize göre uyarlamalar yapabilirsiniz. Hazırlanış aşamalarını dikkatlice takip ederseniz, kusursuz bir sonuç elde edeceksiniz.

Gerekli Malzemeler

Bu muhteşem tatlı için ihtiyacınız olan malzemeler şunlardır: 1 litre süt, 2 yemek kaşığı nişasta (mısır veya buğday nişastası), 2 yemek kaşığı un, 1 su bardağı (2 parmak eksik) toz şeker, 1 paket vanilya, 1 paket krem şanti, 1 paket bebe bisküvisi, 15 adet çilek ve 2 adet muz.

Adım Adım Hazırlanış

Öncelikle, bir tencereye sütü alın. Nişasta ve unu ekleyip iyice çırpın. Ardından şekeri ve vanilyayı ilave edip, sürekli karıştırarak orta ateşte pişirin. Kıvam alınca ocaktan alın ve soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra krem şantiyi ekleyip, tekrar çırpın. Derin bir kaba kremayı koyun. Bisküvileri sütlü karışıma batırıp, kremanın üzerine dizin. Çilek ve muzları dilimleyerek süsleyin. Buzdolabında en az 2 saat dinlendirdikten sonra servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!

İpuçları

Daha yoğun bir lezzet için, bisküvileri sütlü karışıma daha uzun süre batırabilirsiniz. Farklı meyveler kullanarak tatlıyı kişiselleştirebilirsiniz. Tatlıyı daha şık göstermek için, üzerine çikolata sosu veya hindistan cevizi serpebilirsiniz.