Aşure: Bir Lezzet Şöleni

Bu kolay aşure tarifiyle, dilediğiniz zaman bu enfes tatlıyı hazırlayabilirsiniz. Malzemeleri bir araya getirdikten sonra, süreç oldukça basit ve keyifli. Hem sıcak hem de soğuk olarak tüketebileceğiniz bu aşure, misafirlerinizi de etkileyecek kadar lezzetli. Özellikle kış aylarının vazgeçilmez tatlılarından biri olan aşure, farklı malzemelerle zenginleştirilebilir. Tarifimizde temel malzemeleri kullandık, fakat siz dilerseniz kuru incir, ceviz gibi malzemeleri de ekleyebilirsiniz. Hazırlanışı oldukça pratik olduğu için, vaktiniz kısıtlı olsa bile rahatlıkla yapabilirsiniz. Aileniz ve sevdikleriniz için hazırlayabileceğiniz en güzel tatlılardan biri.

Gerekli Malzemeler

* 300 gram aşurelik buğday
* 1 su bardağı nohut
* 1 su bardağı kuru fasulye
* 1 su bardağı badem
* 1 su bardağı fındık
* 1 su bardağı kuru kayısı
* 1 su bardağı kuru üzüm
* 2 su bardağı toz şeker
* Su (gerektiği kadar)

Aşure Hazırlama Adımları

1. Buğdayı, nohudu ve kuru fasulyeyi ayrı ayrı en az 8 saat suda bekletin. Ardından, suları süzülmüş bu malzemeleri tencereye alın ve üzerlerini geçecek kadar su ekleyerek yumuşayana kadar pişirin.
2. Badem ve fındıkları kabuklarından ayırıp, ortadan ikiye bölün. Kuru kayısı ve kuru üzümleri yıkayın.
3. Pişen bakliyatları, tencereye eklediğiniz badem, fındık, kuru kayısı ve kuru üzüm ile birlikte karıştırın.
4. Toz şekeri ekleyip, karıştırarak yaklaşık 15 dakika daha pişirin. Şeker eriyene ve aşure kıvamını alana kadar pişirmeye devam edin.
5. Ocaktan alıp, soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra buzdolabında muhafaza edebilirsiniz.

Servis Önerileri

Soğuk veya sıcak olarak servis edebilirsiniz. Dilerseniz üzerine tarçın serpebilirsiniz.