Hızlı ve Kolay Anadolu Çorbası

İftara ne çorbası yapsam diye düşünüyorsanız, işte size hem pratik hem de lezzetli bir tarif: Anadolu Çorbası. Sıkıcı ve tekrarlayan tariflerden sıkıldıysanız, bu tarif tam size göre. Az malzemeyle kısa sürede hazırlayabileceğiniz bu çorba, hem hafif hem de doyurucu bir akşam yemeği seçeneği. Aileniz ve misafirleriniz bu enfes çorbayı çok sevecek. Özellikle oruçlu günlerde enerji depolamak için ideal bir seçenektir. Deneyin ve farkı görün! Hazırlanması oldukça kolay olduğu için yemek yapmaktan hoşlanmayanlar bile rahatlıkla yapabilir.

Malzemeler

Tahıllar ve Bakliyatlar:

  • 1 yemek kaşığı pirinç
  • 1 yemek kaşığı bulgur
  • 1 yemek kaşığı kırmızı mercimek
  • 1 yemek kaşığı yeşil mercimek
  • 1,5 litre su

Soğan ve Baharatlar:

  • 1 adet soğan (ince kıyılmış)
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1/2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 tutam nane
  • 1 tutam kırmızı pul biber

Yoğurtlu Çorba Sosu:

  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 adet yumurta
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1/2 adet limon suyu

Hazırlanışı

1. Öncelikle, pirinç, bulgur, kırmızı mercimek ve yeşil mercimeği 1,5 litre su ile birlikte bir tencereye alın ve orta ateşte kaynatın. Mercimekler yumuşayana kadar yaklaşık 20-25 dakika pişirin. Suyun fazlaca azalmamasına dikkat edin, gerekirse sıcak su ekleyebilirsiniz. Pişirme süresi mercimeklerin türüne ve tazeliğine göre değişebilir. Bu aşamada tuzunu da ekleyebilirsiniz.
2. Ayrı bir tavada tereyağı ve sıvı yağı eritin. İnce kıyılmış soğanı ekleyip, pembeleşene kadar kavurun. Daha sonra, naneyi ve kırmızı pul biberi ekleyip, kısık ateşte 1 dakika daha kavurun. Soğan karışımını, pişmiş mercimek çorbasına ekleyin ve iyice karıştırın.
3. Yoğurt, yumurta ve unu bir kapta çırpın. Limon suyunu da ekleyip karıştırmaya devam edin. Hazırladığınız yoğurtlu karışımı, yavaşça çorbaya ekleyin ve sürekli karıştırarak kaynatmayın. Çorbanızın kıvamını ayarlamak için birkaç kaşık daha su ekleyebilirsiniz. Afiyet olsun!