Hızlıca Hazırlanan Lezzetli Bir Börek

Dilediğiniz zamanlarda hazırlayabileceğiniz, oldukça pratik ve lezzetli bir kıymalı börek tarifiyle karşınızdayız. Bu tarif, yoğun günlerinizde bile kolayca hazırlayabileceğiniz bir lezzet sunuyor. Malzemeler oldukça basit ve büyük ihtimalle mutfağınızda zaten mevcut. Aileniz ve misafirleriniz bu enfes böreğe bayılacak! Hazırlaması oldukça kolay olduğu için, acemi aşçılar için de ideal bir tarif. Hem sıcak hem de soğuk olarak tüketebileceğiniz bu kıymalı börek, kahvaltılarda, ara öğünlerde veya akşam yemeklerinde gönül rahatlığıyla tercih edilebilir. Deneyip, tarifin tadına baktığınızda bize teşekkür edeceğinize eminiz!

Kıymalı Börek İçin Gerekli Malzemeler

Yufka ve İç Malzemeler:

8 adet yufka
750 gram kıyma
3 adet orta boy soğan (ince kıyılmış)
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 çay kaşığı tuz
1/2 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kırmızı biber
1/3 çay kaşığı kimyon

Sos Malzemeleri:

1 su bardağı süt
1/2 su bardağı sıvı yağ
2 adet yumurta
1,5 yemek kaşığı sirke

Kıymalı Börek Yapılışı

Öncelikle soğanları ince ince kıyın ve sıvı yağda hafifçe kavurun. Daha sonra kıymayı ekleyin ve kıyma suyunu çekene kadar pişirin. Tuz, karabiber, kırmızı biber ve kimyonu ekleyip karıştırın. İç harcımız hazır! Yufkaları geniş bir zemine serin. Her yufkanın üzerine iç harçtan eşit miktarda yayın. Yufkaları rulo şeklinde sarın ve yağlanmış bir fırın tepsisine yerleştirin. Ayrı bir kapta süt, sıvı yağ, yumurta ve sirkeyi çırpın. Hazırladığınız sosu böreklerin üzerine gezdirin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 30-35 dakika altın sarısı kızarana kadar pişirin. Sıcak veya soğuk olarak servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!