Fırın Poşetinde Tavuk: Hızlı ve Kolay Bir Yemek

Bu tarif, enfes lezzeti ve eşsiz dokusuyla favori tariflerinizden olacak. Fırın poşetinde tavuk yapmak, hem zamandan tasarruf etmenizi sağlar hem de temizlik derdini ortadan kaldırır. Et yumuşak ve sulu, sebzeler ise tam kıvamında pişer. Baharatları dilediğiniz gibi ayarlayarak damak zevkinize uygun hale getirebilirsiniz. Ayrıca, bu tarif oldukça sağlıklıdır; çünkü fazla yağ kullanılmadan pişirilir. Ailenizle birlikte keyifle tüketebileceğiniz bu pratik yemeği denemeden geçmeyin.

Malzemeler: Baharatlı ve Sululuğu Koruyan Bir Karışım

* 1 adet tavuk göğsü (veya but)
* 3 adet orta boy patates (küp doğranmış)
* 1 tatlı kaşığı tuz
* 1 tatlı kaşığı karabiber
* 1 tatlı kaşığı kimyon
* 1 tatlı kaşığı kekik
* 1/2 çay bardağı sıvıyağ
* 1 adet havuç (dilimlenmiş)
* 1 adet kırmızı biber (doğranmış)
* 1 adet yeşil biber (doğranmış)
* 1 adet orta boy soğan (kısım kısım doğranmış)
* 1 su bardağı sıcak su
* 1 yemek kaşığı salça

Hazırlanışı: Adım Adım Fırın Poşetinde Tavuk

Öncelikle, tavuk göğsünü yıkayıp küçük parçalar halinde kesin. Patatesleri, havuçları ve biberleri küp doğrayın. Soğanı da istediğiniz şekilde doğrayabilirsiniz. Büyük bir karıştırma kabında, tavuk, patates, havuç, biber ve soğanı bir araya getirin. Üzerine tuz, karabiber, kimyon, kekik, sıvıyağ ve salçayı ekleyin. İyice karıştırın ve malzemelerin birbirine eşit şekilde dağıldığından emin olun. Daha sonra, karışımı fırın poşetine aktarın ve sıcak suyu ekleyin. Poşetin ağzını sıkıca bağlayın ve birkaç yerinden çatalla delin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 45-60 dakika pişirin. Pişirme süresi, fırınınıza ve tavuğun kalınlığına bağlı olarak değişebilir. Pişirme işlemi tamamlandıktan sonra, poşeti dikkatlice açın ve sıcak sıcak servis yapın. Yanına pilav veya salata da ekleyebilirsiniz.